Gij nu-   eReader eBook

Griet op de Beeck • eBook eci.be lezers

€ 6,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 1 dag geleden.

Gij nu is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Vijftien heel verschillende mensen. Allemaal op een bepalend moment in hun leven, zo’n moment waarop de dingen ontploffen of imploderen, stilvallen of deblokkeren, kapotgaan of ten goede keren. Gij nu gaat over wurgende eenzaamheid. Over vluchten en ontsnappen, wat geenszins hetzelfde is. Over verledens die je blijven achtervolgen, tot je beter leert te weten. Over de liefde die kan helpen, als je dat durft toe te laten. Over het verlangen om gezien te worden, de verschroeiende dwang om het goed te doen, de angst voor het geluk, vaak groter dan die voor het verdriet, de opmerkelijke veerkracht van wie weigert op te geven. En over de heftige wereld die het soms zelfs de dappersten onmogelijk maakt. Griet Op de Beeck heeft geen roman geschreven, maar Gij nu is geenszins een verzameling per ongeluk bij elkaar geplaatste verhalen. Het is wel degelijk de bedoeling om bij het begin te beginnen en door te lezen tot het eind, om dan te ontdekken dat het boek meer is dan de droge optelsom van de afzonderlijke delen. Niet omdat er anekdotische verbanden zouden bestaan, maar omdat de schrijver probeert op deze manier iets te vertellen wat de lotgevallen van de vijftien individuen ver overstijgt. Griet Op de Beeck ontving voor haar succesvolle debuutroman Vele hemels boven de zevende De Bronzen Uil Publieksprijs 2013 en het boek werd genomineerd voor de ako Literatuurprijs 2013 en de Academica Literatuurprijs 2014. Ook haar tweede boek, Kom hier dat ik u kus, werd door lezers omarmd en er werden inmiddels meer dan 200.000 exemplaren van verkocht. Over Kom hier dat ik u kus: ‘Kom hier dat ik u kus is als een film waar je samen uit komt, je bent nog een poosje sprakeloos, je wilt de film vooral niet gaan verpesten door er allerlei meningen op los te laten, je kijkt elkaar alleen maar even aan, je knijpt in elkaars hand. “Goed hè?” zeg je.’ Herman Koch ‘Griet Op de Beeck schrijft boeken die een effect op je organen beogen: longen slaan een beurt over, maag in de knoop, hart springt op. Haar personages zijn geloofwaardig dichtbij.’ de Standaard ‘Zo prachtig en weergaloos uitgewerkt. De dialogen zijn werkelijk adembenemend.’ Grietje Braaksma, lid boekenpanel DWDD Over Vele hemels boven de zevende: ‘Op de Beeck heeft een betoverende tekst geschreven: een tekst als een Spinvisliedje, waarin flarden van mensenlevens zo gerangschikt zijn dat het bij de toehoorder een vleugje heimwee oproept, en schrijnt.’ de Volkskrant ***** ‘Een weergaloos boek.’ de Standaard ‘Een wondermooi debuut.’ HP/de tijd ‘Een warm boek dat twee keer zo lang had mogen zijn.’ nrc handelsblad ‘Fictie van de bovenste plank. Een psychologisch eerlijke roman over hoe mensen aanmodderen en hun eigen weg zoeken.’ de Morgen ****
Bestsellers nu vanaf € 4,99

Dit boek in de pers

Met chirurgische precisie legt Griet Op de Beeck ook nu weer de gevoelszenuw bloot  
De Volkskrant  

Een heel ontroerend boek.  
Algemeen Dagblad  

Een prachtig boek.  
Margriet  

Ik las Gij nu met grote gretigheid. Ik moest af en toe aan Willem Elschot denken. Net als in Villa des Roses blijven haar personages bijfiguren, passanten. Het is het leven dat over hen heen dendert. En zij maar hulpeloos spartelen. De personages worden op afstand gehouden, en juist daardoor word je er als lezer naar toe getrokken. Het is niet de schrijver, maar de lezer die de personages troost.’  
P.F. THOMÉSE  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek ebooks

Wat gebeurt er als mensen voor het blok worden gezet? Vijftien verhalen over gewone mensen die met hun lot proberen te leven. Dappere dodo’s.

Na haar succesvolle romans Vele hemels boven de zevende en Kom hier dat ik u kus, heeft Griet op de Beeck nu een verhalenbundel geschreven. Hierin laat ze gewone mensen met gewone levens voor beslissende keuzes staan. Zoals de doodzieke Dennis die op zijn verjaardag een nieuw hart krijgt aangeboden. Of twee vreemde mensen die in een vliegtuig zitten dat met een noodvaart naar beneden duikt. Griet zelf zegt erover: “Wat doet het met je als je voelt dat er veel op het spel staat?” Ze gelooft in de maakbaarheid van de mens, en beschrijft al deze beslissingen die verstrekkende gevolgen voor hun levens hebben. Dit boek is wel geen roman, maar tegelijkertijd ook geen verzameling per toeval bij elkaar verzamelde verhalen. Kortom: begin bij het eerste verhaal, lees door tot en met het vijftiende, en ontdek dan het verband tussen al deze vertellingen Erg goed gedaan.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • korte verhalen over eenzaamheid
  • korte verhalen over de condition humaine

Details:

Auteur(s)Griet op de Beeck
UitgeverijPrometheus
ISBN9789044629361
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's276
Verschijningsdatum
Formaat
ePub
ePub is een open standaard formaat voor eBooks. Dit formaat wordt door praktisch alle e-readers en e-reader apps op tablets behalve de Amazon Kindle ondersteund.
Bestandsgrootte525 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten