Gips-   eReader eBook

Anna Woltz • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 22 uur geleden.

Gips is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Eén dag. Eén ziekenhuis. Bergen sneeuw. En een beetje bloed.

Fitz is woedend. Haar ouders zijn net uit elkaar en het liefst zou ze helemaal niet bestaan. Maar dan raakt haar zusje gewond. In het ziekenhuis ontmoet Fitz een geheimzinnige jongen van vijftien en voordat ze het weet verzint ze een romantisch plan voor een verpleegster, steelt ze gips en wordt ze per ongeluk zelf verliefd. Want je kunt voor altijd in de wachtkamer blijven zitten, maar je kunt ook dapper zijn.

Dit boek in de pers

Een bijzonder geslaagde combinatie van humor, spanning en diepgang.  
De Standaard  

De gebeurtenissen buitelen over elkaar heen, het boek raast voort, is geen moment saai maar het is ook in evenwicht. ... Anna Woltz verliest geen moment de controle over haar verhaal. En dat is een prestatie, door het constante afwisselen van actie en bezinning, van ernst en humor ...kippenvel ...  
NRC HANDELSBLAD  

Een uitmuntend boek. Door de humor van Woltz en haar goed gedoseerde gevoel voor absurditeit en dialoog, maar vooral ook door haar begrip en mededogen, is GIPS een voorhoede-verhaal. Wie het leest zou het wel op zijn hand willen schrijven, of desnoods op zijn voorhoofd: WAT. IS. DIT. GOED.  
EDWARD VAN DE VENDEL  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Mooi en humorvol verhaal over een 12-jarige die de scheiding van haar ouders aan het verwerken is. Heel herkenbaar en ook tegelijk ontroerend. Aanrader!

Dit boek over de 12-jarige Fitz speelt zich af in een ziekenhuis. Fitz is met haar vader en haar zusje Bente op de Spoedeisende Hulp, omdat Bente door een val een vingertopje is kwijtgeraakt. Fitz is woedend, omdat haar ouders gaan scheiden. En vanuit deze heftige emoties doet ze allemaal dingen die ze anders nooit zou doen. Zo zwerft ze door het ziekenhuis, en steelt daar gips. Ze ontmoet een knappe, geheimzinnige jongen en een heel kordaat, wereldvreemd meisje. Samen met hen maakt ze een bijzondere dag mee, waarin ze heel veel nieuwe dingen leert. Zoals zich leren uitspreken en zelfs krijgt ze wat meer begrip voor de keuze van haar ouders. Anna Woltz beschrijft de wankele gemoedstoestand van Fitz met een groot inlevingsvermogen en veel humor, en dat tegen het decor van zo’n artificiële wereld als een ziekenhuis. Goed gekozen! En als lezer ga je echt van Fitz houden.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Anna Woltz
UitgeverijAlgemeen Fonds
ISBN9789045118017
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's118
LeeftijdsindicatieVanaf 10 jaar
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1336 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten