Glijmiddel-   eReader eBook

Cornelia van Lierop • eBook

€ 8,99

Direct downloaden

Glijmiddel is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dames! Meisjes! Juffrouwen en maagden!
Laat Cornelia van Lierop u vertellen over de tijden van de Grote Droogte, de zweetaanvallen, de kilo's die er aan- en afvliegen, de dieptes en laagtes van het spelpatroon in de bedstee, het gevoel dat de wereld terminaal om zeep is vanwege een leger hormonen dat de aftocht blaast, de schandalige en diep vernederende belichting in de meeste pashokjes der kledingzaken, de godin in u en hoe ze triomfeert ... Laat haar bovenal vertellen wat 'helen' zou kunnen betekenen wanneer de jaren zo aantikken bij ieder van u dat de wereld u in de steek lijkt te laten.
Heren! Jongens! Jongemannen en verdoken maagden!
Laat Cornelia van Lierop u duidelijk maken wat het betekent een vrouw te zijn in de overgang, wat niet noodzakelijk wil zeggen dat ze zich richting nooduitgang begeeft, laat u door haar inwijden over de geheimen der geheimen, inderdaad: net dat wat niemand van u noodzakelijk wenst te weten, maar waar ieder van u nieuwsgierig naar is, laat u entertainen met verhalen die ja hoor; ook venten mogen smaken.
Cornelia van Lierop kijkt diep in de ogen van de draak geheten Menopauze. Onversaagd gaat ze het monster te lijf met humor, wijsheid en zelfrelativering. Fleur van Groningen illustreert op haar onnavolgbare wijze met jawel: humor, wijsheid en zelfrelativering.


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een humoristische kijk op de overgang met grappige, herkenbare anekdotes.

Het is een weinig sexy onderwerp, de menopauze. Maar elke vrouw krijgt er vroeg of laat mee te maken, dus het is fijn dat er goeie boeken zijn waarin het onderwerp besproken wordt. 'Glijmiddel' hoort zeker thuis in dat rijtje van must-reads. Niet omdat het zoveel tips geeft, want het is geen praktische gids (al haal je er wel veel inspiratie uit als vrouw in de menopauze). 'Glijmiddel' geeft vooral een humoristische kijk op de overgang met grappige, herkenbare anekdotes. In spitse taal schrijft Cornelia van Lierop hoe ze vreselijke vapeurs krijgt op de meest onmogelijke momenten, hoe ze info zoekt op het Alwetende Net maar geen antwoorden vindt en hoe ze de pest heeft aan vrouwen die hormonen slikken en dus géén last hebben van alles waar zij door moet. Met veel humor en zelfrelativering vertelt ze hoe de hypochonder in haar wakker werd bij die ellenlange lijst van klachten. Ze schuwt geen taboes en vertelt open over haar seksleven dat veranderde. Fleur van Groningen zorgde voor de al even humoristische tekeningen. Een kwetsbaar, grappig boek voor alle vrouwen in de overgang.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over de menopauze
  • ontspannende non-fictie

Details:

Auteur(s)Cornelia van Lierop
IllustratorFleur van Groningen
UitgeverijHorizon
ISBN9789492159359
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's93
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1713 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten