God sta het kind bij-   eReader eBook

Toni Morrison • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

God sta het kind bij is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

God sta het kind bij is een indringende roman over de manier waarop jeugdtrauma’s een heel leven kunnen bepalen. Centraal staat een jonge vrouw die geboren wordt als Lula Ann Bridewell, maar zichzelf Bride noemt. Haar prachtige donkere huid is slechts een deel van haar aantrekkingskracht; ze barst van het zelfvertrouwen en is in haar werk zeer succesvol. Maar haar donkere huid heeft er ook voor gezorgd dat haar moeder, die een veel lichtere teint heeft, haar in haar jeugd zelfs de meest basale vormen van liefde onthield. Tot het moment dat Bride als scholiere een leugen vertelde die het leven van een onderwijzeres, een onschuldige vrouw, volledig ruïneerde. 

God sta het kind bij is de krachtige nieuwe roman van de winnares van de Nobelprijs voor de Literatuur.

Dit boek in de pers

De Nobelprijswinnares koos voor haar nieuwe roman voor het heden, ongebruikelijk gezien haar historische oriëntatie. En de woede is nu verpakt in milde ironie.  
NRC  

Spiegels en spiegelbeelden spelen eveneens een rol in Morrisons nieuwe roman, maar ze zou Morrison niet zijn als haar versie niet vol zou zitten met glasscherven.  
Trouw  

De roman echoot de moeilijke relatie die Amerikanen hebben met het slavernijverleden, en is op smaak gebracht met een mespuntje magisch realisme.  
Elsevier  

De nieuwe roman van Toni Morrison heeft als titel God sta het kind bij. Het is een overrompelend boek, confronterend en liefdevol tegelijk. In amper 170 pagina s sleurt Morrison je een verhaal in dat je bijblijft.  
Friesch Dagblad  

Een indringende roman over hoe jeugdtrauma's een heel leven kunnen bepalen.  
JAN  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over etniciteit
  • romans over jeugdtrauma's

Details:

Auteur(s)Toni Morrison
UitgeverijDe Bezige Bij
Vertaler(s)Ronald Vlek
ISBN9789023490500
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's192
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte910 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten