Goldberg-   eReader eBook

Bert Natter • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Goldberg is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Ooit schreef Sebastian Savage in een boek over Bach dat hij diens beroemde leerling Goldberg als een volkomen oninteressant fenomeen beschouwde. Na de tragische dood van zijn zus besluit Savage een kwart eeuw later in Dresden op zoek te gaan naar de sporen die het legendarische wonderkind heeft achtergelaten in archieven, brieven, documenten en in de straten van de barokke stad. Obsessief reconstrueert hij het korte bestaan van een van de schimmigste figuren uit de muziekgeschiedenis en zo komt Goldberg tot leven in een reeks bizarre avonturen.

Goldberg is een ode aan Dresden, de grillige krullen van de rococo, het genie van Bach, de verbeelding en de tragikomedie van het leven. Daarnaast schetst Bert Natter een liefdevol portret van een man uit onze tijd, die zijn onderwerp met een ongekende intensiteit op de hielen zit, zonder dat hij zelf begrijpt waarom.

Dit boek in de pers

Onophoudelijk fascinerend. (...) De meest hermansiaanse roman die er in tijden verschenen is.  
NRC  

Er zijn er maar weinig die zo fijn schrijven als Bert Natter. Kent u hem nog niet, dan wordt het tijd om kennis te maken. [...] Goldberg is een boeiende, humoristische maar vooral ook meeslepende roman die zowel met als zonder kennis van klassieke muziek ontzettend vermakelijk is.  
Tzum.nl  

Goldberg is niet alleen een fijn en hoogst origineel boek (627 pagina's in een ruk, zoals dat heet), Natter is ook nog eens een kei in homerische vergelijkingen. [...] Behalve de verhaallijn vol intriges en geheimen, schetst het boek een prachtig beeld van de stad Dresden, waar het zich allemaal afspeelde. Wie de stad gaat bezoeken moet eerst Goldberg lezen.  
Esquire  

Ingenieus en levendig geschreven, balancerend op het koord tussen (historische) feiten en fictie.  
ZIN  

Goldberg is een ambitieus en avontuurlijk [... ] doorvoeld en indrukwekkend.  
Dagblad Van Het Noorden  

Een verrukkelijke, onweerstaanbare roman.  
Medisch Contact  

Een monument voor de geniale notenvreter Johann Gottlieb Goldberg (1727-1756) én voor de stad Dresden, "Florence aan de Elbe". Dat betekent met volle teugen genieten van de fraaiste lyrische zinnen in dit rijkgeschakeerde boek.  
Nederlands Dagblad  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • vrolijke boeken
  • humorvolle boeken

Details:

Auteur(s)Bert Natter
UitgeverijThomas Rap
ISBN9789400400795
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's630
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1520 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten