Google-   eReader eBook

Eric Schmidt, Jonathan Rosenberg • eBook

€ 13,99

Direct downloaden

Google is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Executive chairman en ex-CEO van Google Eric Schmidt en de voormalige SVP of Products Jonathan Rosenberg kwamen meer dan tien jaar geleden naar Google als ervaren managers uit de technologiesector. Toen stond Google al bekend als een bedrijf dat dingen anders deed, wat de visionaire – en vaak tegendraadse – principes reflecteerde van oprichters Larry Page en Sergey Brin. Eric en Jonathan realiseerden zich dat als ze wilden slagen, ze alles opnieuw moesten leren wat ze dachten te weten over management en business.

De bedrijven die floreren in een wereld die continu verandert, creëren superieure producten en trekken een nieuw type veelzijdige werknemers aan, die de auteurs ‘smart creatives’ noemen. De managementlessen (‘Om consensus te bereiken moet je het niet eens zijn’, ‘Weg met de schurken, leve de diva’s’, ‘Denk 10X, niet 10%’) worden toegelicht aan de hand van nooit eerder vertelde anekdotes uit de geschiedenis van Google.

‘In 2010 startten Eric en ik een interne opleiding voor Google-managers over de lessen die het managementteam met vallen en opstaan had geleerd,’ zegt Rosenberg. ‘Op alle slides stond Vertrouwelijk, totdat iemand suggereerde dat we trouw moeten zijn aan onze cultuur van openheid en ze zouden moeten delen met de wereld. Het boek bevat het recept van onze geheime saus: hoe innoveert Google en hoe stelt Google zijn werknemers in staat om succesvol te zijn.’

Terwijl Larry sprak, realiseerde Jonathan zich dat de ontwikkelaars waar hij over sprak niet de ontwikkelaars in de traditionele zin van het woord waren. Ja, het waren briljante softwareschrijvers en systeemontwerpers, maar naast hun enorm technische inzicht waren de meeste ook goed op de hoogte van de gebruiken in het bedrijfsleven en bezaten ze een gezonde dosis creativiteit. Met hun academische achtergrond hadden Larry en Sergey de medewerkers erg veel vrijheid en macht gegeven. Aansturen via traditionele managementprincipes zou niet werken; het zou ze kunnen helpen, maar het zou ze ook afremmen. ‘Waarom zou je dat willen?’ vroeg Larry aan Jonathan. ‘Dat zou stom zijn.’

Dit boek in de pers

(...) interessant leesvoer voor managers die het uiterste uit hun werknemers willen halen. (...) verplicht leesvoer voor managers die twijfelen of hun organisatie wel goed is ingericht en of zij het uiterste halen uit hun creatieve werknemers.  
Het Financieele Dagblad  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Hoe de titaan Google een titaan is geworden

Een diepere en duidelijkere blik in het fenomeen dat Google heet! Oud-algemeen directeur Eric Schmidt en SVP van de Product afdeling Jonathan Rosenberg nemen je mee achter de schermen. Toen ze bij Google gingen werken hebben deze ervaren managers hun volledige referentiekader om zeep moeten helpen.Google werkt simpelweg niet zoals een traditioneel bedrijf dat doet! Maar hoe werkt Google dan wel? Aan de hand van vermakelijke en interessante anekdotes en verhalen leggen de topmannen uit hoe Google - en alleen Google - zo'n bijzondere interne sfeer heeft weten te creëren. En daarmee ongekend succes heeft kunnen boeken. De gemiddelde Google-medewerker is immers zowel de meest gelukkige als de meest productieve. Stapsgewijs wordt duidelijk dat geluk en succes hand in hand gaan. 'Hoe Google werkt' is een stimulerend en zeer leerzaam verhaal over creativiteit in het bedrijfsleven.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Eric Schmidt, Jonathan Rosenberg
UitgeverijLev.
Vertaler(s)Aad Markenstein
ISBN9789044973303
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's281
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3077 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten