Gouden jaren-   eReader eBook

Annegreet van Bergen • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 3 dagen geleden.

Gouden jaren is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

`In 1952 deelde ik een stofzuiger met mijn schoonmoeder. `In 1961 zond de televisie 24 uur uit per week. `In 1965 moesten we naar de buren om te bellen. Gouden jaren vertelt het verhaal van de ongekende naoorlogse groei die ons leven op alle fronten heeft veranderd. De wekelijkse teil werd een dagelijkse douche, het papieren loonzakje een digitale bankrekening en de boterham met tevredenheid een broodje gezond. Vertrouwde beroepen verdwenen, nieuwe deden hun intrede. Wie had er in de jaren vijftig al gehoord van mondhygiëniste of activiteitenbegeleider? Gouden jaren staat vol met herkenbare anekdotes, scherpe observaties en schitterende foto s. Het laat zien hoe compleet anders ons leven er een halve eeuw geleden uitzag en dat we rijker zijn geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden.

Dit boek in de pers

Voor alle vijftigplussers een feest der herkenning.  
NRC  

Dit persoonlijke perspectief, de directe toon en niet op de laatste plaats de heerlijke fotos, maken Gouden jaren een publiekstrekker.  
De Volkskrant  

Er is werkelijk niets gezelligers dan lezen over de dagelijkse mini-ontberingen van mensen uit de jaren vijftig, veertig, dertig.  
De Volkskrant  

In Gouden jaren komt van alles voorbij: de kolenkachel, het sokken stoppen, het loonzakje, het bellen bij de buren, het uitgewassen condoom. Haar generatie zal er veel in herkennen, wie van latere datum is kan zich verwonderen. Cijfers illustreren de verandering.  
De Volkskrant  

Ongelooflijk wat er in een halve eeuw allemaal is veranderd en hoe rijk en flexibel we eigenlijk met z'n allen zijn. In Gouden jaren zet econome en journaliste Annegreet van Bergen de vaak bizarre veranderingen op voortreffelijke en soms geestige wijze op een rij.  
De Telegraaf  

[Ze] heeft zich óók ten doel gesteld vluchtige herinneringen uit het dagelijks leven vast te leggen. Dat levert fijne o ja-momenten op.  
Het Parool  

De charme van Gouden jaren is de enorme hoeveelheid concrete voorbeelden die Van Bergen aandraagt.  
Het Financieele Dagblad  

Haar boek kon op geen beter moment komen. Lees het voor de lol, desnoods als troost, en tel uw zegeningen.  
Elsevier  

Het is vooral zeer educatief voor de klagers en de zeurders. Ze weten het niet, maar we leven in het paradijs!  
Historisch Nieuwsblad  

Een heel prettig leesbare geschiedenis van de veranderingen in ons dagelijks leven gedurende de afgelopen halve eeuw (…) niet als opsomming van feitjes, maar op een prettige manier verhalend. Dat maakt het ook tot een persoonlijk boek.  
Dagblad Van Het Noorden  

Het is beter dan veel andere boeken over het onderwerp: beter geschreven, beter onderbouwd, beter geïllustreerd, veelzijdig, leerzaam en nooit saai.  
Nederlands Dagblad  

Lezen in Gouden jaren heeft een beetje hetzelfde effect als bladeren in een oud album met familiefoto's. Het zet je verbeelding aan het werk. (...) Het leuke van het boek van Van Bergen is dat ze meer doet dan alleen nostalgische plaatjes schilderen. Ze zet dingen in hun context en illustreert een ontwikkeling regelmatig.  
Reformatorisch Dagblad  

Toegankelijk geschreven, vol anekdotes, rake waarnemingen en sprekende zwart-witfotos.  
VPRO Gids  

Het bijzondere van haar boek is dat ze telkens weer laat zien wat die feiten te betekenen hebben, teweeg brachten.  
VPRO Boeken  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Journaliste beschrijft met verve de naoorlogse veranderingen. Indrukwekkend!

Ze is econoom en journalist: Annegreet van Bergen staat bekend om haar scherpe stukken over economie, werk en samenleving in onder andere Elsevier en de Volkskrant. In Gouden Jaren neemt Annegreet, zelf geboren in 1954, ons mee naar de naoorlogse jaren. Of beter gezegd: ze toont je de ongekende naoorlogse groei. Inderdaad een die zijn weerga niet kent. Van telefoneren bij de buren en wassen in een teil, naar nog meer dagelijkse zaken. Doodgewone dingen van toen, bijzonderheden van nu. En door haar subtiele schrijfwijze leg je direct een link tussen het heden en het verleden. Dat maakt het boek zoveel meer dan een journalistiek naslagwerk. Op een speciale manier is dit boek eigenlijk heel actueel. Het geeft een fraaie lading aan het nu, aan de tijd waarin we nu leven. Het doet je mijmeren over onze gouden jaren en hoe we daar over vijftig jaar op terugblikken.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over de maatschappij
  • vrolijke verhalen uit het echte leven

Details:

Auteur(s)Annegreet van Bergen
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045023557
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's226
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte28909 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten