Grillroom Jeruzalem-   eReader eBook

P.F. Thomése • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Grillroom Jeruzalem is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Eind 2010 reisde P.F. Thomése door Israël en de Palestijnse gebieden op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook. De delegatie bestond verder uit Antoine Bodar, Rosita Steenbeek en Jan Siebelink. Sceptisch begaf hij zich als waarnemernaar het Beloofde Land, het dichtst beschreven stukje aarde. Het werd een onvergetelijke ervaring en P.F. Thomése, die eerstaal niet van plan was om het zijne aan Israël toe te voegen, zette zich na thuiskomst aan het schrijven van Grillroom Jeruzalem. P.F. Thomése is de veelgeprezen auteur van zowel het keeltoeschroevende Schaduwkind als van het droogkomische J. Kessels: The Novel. Zijn debuut Zuidland werd onderscheiden met de AKO Literatuurprijs. Zijn reisverhalen (gebundeld in Greatest Hits) gelden onder liefhebbers al jaren als een hogtepunt in het genre. Beste roman van 2010. Arjen Fortuin in NRC HANDELSBLAD over De weldoener.

Dit boek in de pers

[Thomése] is de atheïst, die tracht te laveren tussen twee partijen die (vanuit zijn perspectief) allebei uit fundamentalistische mafketels bestaan. Aan het einde van het dag is het zijn zaak niet, lijkt hij te denken.  
De Standaard  

Het is een reisverslag, geen fictie, maar het verslag is zo persoonlijk dat het aanvoelt alsof je alles door de ogen van een literair personage ziet. Er is hier geen journalist aan het woord, maar een schrijver. (...) Hij beschrijft zijn indrukken op een jaloersmakend soepele toon. Veel spreektaal, hier en daar een bijna lyrische alinea.  
HP/De Tijd  

Aanvankelijk krijg je de indruk mee te reizen op werkweek met een zittenblijvertje uit havo-4. Thomése maakt flauwe grappen ten koste van anderen, waar je soms toch om moet lachen. Pas wanneer de allerlaatste grap gemaakt is, dringt het tot je door dat Thoméses cynisme het spijtige middel moet zijn om z'n verbijstering over de situatie te ondervangen.  
De Volkskrant  

Hilarisch, provocerend verslag van [een] Palestinareis.  
Het Parool  

Op een subtiele en geestige manier maakt [Thomése] duidelijk dat 'geloven' altijd iets is dat op de loer ligt, in ieder geval bij diegenen bij wie in de vroege jeugd een zaadje is geplant.  
De Groene Amsterdammer  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over het Midden-Oosten
  • boeken over Azië

Details:

Auteur(s)P.F. Thomése
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025437732
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte160 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten