Grootvader Piepestok-   eReader eBook

Cordula Rooijendijk • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Grootvader Piepestok is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Grootvader Piepestok gaat over schoolmeesters en -juffen, over mensen Cordula Rooijendijk die de fundamenten van de samenleving bouwen. Het gaat over Joris van Lanckvelt, die de maatschappij humanistisch wilde maken en zijn leerlingen toneelstukken liet opvoeren voor de stad. Dirck Adriaenszoon Valcoogh leerde zijn kinderen lezen en zingen. Theo Thijssen was gelukkig met zijn klassikale school, terwijl Jan Ligthart juist slootjes liet graven rondom zijn school.Maria Montessori wilde een eind maken aan de ongelijkheid in de wereld. En frater Caesarius bedacht zijn leesmethode opdat Nederland later katholieker zou zijn. Dit boek beschrijft de fascinerende geschiedenis van de lagere school in Nederland, maar besteedt ook aandacht aan het heden en de toekomst. Eeuwenlang werd het onderwijs vormgegeven op basis van de maatschappij die men voor ogen had. Maar welk toekomstbeeld streven we nu eigenlijk na? Cordula Rooijendijk promoveerde in 2005 tot doctor in de stadsgeografie en werkt sindsdien als zelfstandig onderzoeker en schrijver, én als leerkracht op een Amsterdamse basisschool. In 2007 verscheen van haar Alles moest nog worden uitgevonden. Een geschiedenis van de computer in Nederland en in 2009 Waterwolven. Een geschiedenis van stormvloeden, dijkenbouwers en droogmakers, waarvoor zij het Lintje van de Boekverkoper ontving.

Dit boek in de pers

Een vlotte en toegankelijke stijl (...) Kostelijk is Rooijendijks beschrijving van alle eisen die de samenleving aan de school stelt, terwijl er toch algehele ontevredenheid over de toestand van het onderwijs blijft heersen. (...) Met bevlogenheid schrijft Rooijendijk over de passie van leraren.  
REFORMATORISCH DAGBLAD  

Rooijendijk geeft een levendige blik in de klaslokalen, door de eeuwen heen.  
LEEUWARDER COURANT  

Haar liefde voor het onderwijs komt goed naar voren in haar boek  
ESTA  

Grootvader Piepestok beschrijft de geschiedenis van de schoolmeesters, maar is ook een gedreven poging het belang van het basisonderwijs te schetsen (...) Een ode aan de sinds 695 onontbeerlijke schoolmeesters.  
Het Parool  

Een hartstochtelijk pleidooi voor de gemotiveerde leerkracht.  
NRC  

Details:

Auteur(s)Cordula Rooijendijk
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045032313
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's216
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte879 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten