Half mens-   eReader eBook

Maartje Wortel • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Half mens is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Michael Poloni is een 41-jarige Mexicaan die in Los Angeles woont. 's Ochtends staat hij op, kijkt National Geographic Channel, rookt sigaretten, neemt een taxi naar zijn werk. 's Avonds komt hij weer thuis en rookt nog meer sigaretten. Een schijnbaar normaal bestaan. Maar voor Michael lijkt het alsof zijn leven nog niet echt begonnen is. Tot hij op een zaterdagmiddag in een taxi zit die een Nederlands meisje aanrijdt.

Het meisje heet Elsa Helena van der Molen. Ze is 20 jaar en woont met haar vader en moeder in een grote villa in Los Angeles. Haar leven bestaat vooral uit een alfabet aan jongensnamen bij elkaar zoenen, uitslapen en niet te veel nadenken. Tot ze op een zaterdagmiddag met de fiets naar de universiteit gaat en aangereden wordt door een taxi. Maartje Wortel schrijft met een mengsel van afstandelijkheid en mededogen over twee dolende zielen, overgeleverd aan hun eigen en elkaars obsessies.

Dit boek in de pers

Wortel schrijft korte, spreekachtige zinnen, een écht unieke stijl.  
HP/De Tijd  

Vaak gezien, in een café of restaurant: een man en een vrouw die elkaar niets te vertellen hebben. Dikwijls gedacht: die hadden zich het leven heel anders voorgesteld. Dankzij Maartje Wortel echter heb ik begrepen dat zoiets te vroeg geoordeeld is, omdat het delen van niets ook op innige verbondenheid kan wijzen.  
De Volkskrant  

Half mens fascineert en overtuigt.  
De Telegraaf  

Een bijzondere roman van een talent waar we beslist meer van gaan horen.  
Trouw  

Onthutsende roman. Wortel tipt de zere plekken aan als jodium op een wond. Onder de huid klopt en schrijnt het, zo pijnlijk dat je het nog dagen blijft voelen.  
Het Financieele Dagblad  

Nu ook haar onlangs verschenen tweede roman prachtig is, lijkt Wortel nog meer een auteur met 100 procent prijsgarantie.  
Algemeen Dagblad  

Wortel speelt met het verschijnsel van de blinde vlek. Virtuoos stevent ze op dat verrassende einde af. Haar taal is een genoegen.  
Vrij Nederland  

Ontregelende poezië.  
De Groene Amsterdammer  

De roman verveelt geen moment. Dat komt vooral door de stijl van Wortel. De kracht van haar woorden schuilt hem met name in de ironie.  
Tzum.nl  

Maartje Wortel betoont zich met Half mens niet alleen een goede verhalenschrijfster, maar ook een talentvolle romanschrijfster.  
Friesch Dagblad  

Prachtige roman. (...) Het is duidelijk: hier heeft niet zomaar iemand een boek geschreven. Hier heeft een schrijver een boek geschreven.  
8Weekly  

Een heel goed boek  
VPRO Gids  

Maartje Wortel schrijft met Half mens haar eerste volbloedroman en ze doet dat goed, erg goed.  
CUTTINGEDGE  

Een krachtig mengsel waar de lezer van opkikkert. Een sterke debuutroman van de bekroonde verhalenschrijfster Maartje Wortel.  
Esta  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over obsessies
  • romans

Details:

Auteur(s)Maartje Wortel
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023465607
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's240
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte788 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten