Haperende hersenen-   eReader eBook

Iris Sommer • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Haperende hersenen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Onze hersenen maken ons tot wie we zijn. Ze zorgen dat we kunnen bewegen en waarnemen, ze zijn verantwoordelijk voor ons denkvermogen, gevoel voor humor, inlevingsvermogen, onze veerkracht, sociale vaardigheden en nog veel meer. Als er iets in onze hersenen verandert, veranderen wij zelf. Dat maakt hersenaandoeningen zo ingrijpend. Vrijwel iedereen krijgt in zijn leven te maken met een of andere hersenaandoening: zelf, of in de naaste omgeving. Toch is er bij de meeste mensen maar weinig over bekend. In dit boek geeft Iris Sommer mensen met verschillende aandoeningen een gezicht en een stem. Aan de hand van hun ervaringen worden ontstaan, verschijnselen, diagnostiek en behandeling toegelicht. Of het nu gaat om de ziekte van Parkinson, schizofrenie, bipolaire stoornis, alzheimer, multiple sclerose, dwangstoornis, de ziekte van Huntington, een ticstoornis of niet-aangeboren hersenaandoeningen: hersenaandoeningen hebben veel met elkaar gemeen. Ze leiden tot klachten die tot op zekere hoogte vergelijkbaar zijn, net als de mogelijkheden tot preventie en behandeling. En dat is geen wonder, want deze aandoeningen treffen allemaal hetzelfde brein. Haperende hersenen is geschreven in samenwerking met de Hersenstichting en bevat een inleiding van Dick Swaab. Het bevat alle informatie die artsen een patiënt en zijn familie zouden willen geven wanneer een consult de hele middag kon duren. Het werpt ook een blik in de toekomst: wat valt er op korte en lange termijn aan medische ontwikkelingen te verwachten?

Dit boek in de pers

Sommer beschrijft in haar boek niet alleen de mensen achter de aandoeningen, maar legt ook nauwgezet uit wat er mis gaat in de informatieverwerking in hun brein. Ze helpt de lezer opvallend soepel door passages heen over samenklonterende eiwitten, op hol geslagen stress- en immuunsystemen en dopaminetekorten.  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Erg interessant boek over aandoeningen aan ons brein, dat veel nieuwe inzichten oplevert. Aanrader.

Voor een ziek brein hebben we twee specialisten: de neuroloog en de psychiater. Manifesteert de breinziekte zich lichamelijk dan ga je naar de neuroloog. Zijn we somber of angstig dan komt de psychiater in beeld. Iris Sommer, hoogleraar psychiatrie aan het UMC in Utrecht betoogt dat elke breinaandoening zowel de motoriek als de stemming van de patiënt beïnvloedt. In haar beschrijving van verschillende hersenziekte, zijn de overeenkomsten tussen de ziektebeelden verbluffend. Van alzheimer tot schizofrenie. In dit boek worden symptomen van verschillende hersenaandoeningen beschreven en in heldere taal uitgelegd. Mensen met een hersenaandoening veranderen, en vaak is dat voor de omgeving moeilijk te snappen en te accepteren. Een snelle behandeling van een hersenziekte is veel beter voor het verloop van de ziekte. En de sociale omgeving kan hier een grote rol in spelen. Familie, vrienden, maar ook collega’s kunnen iemand met een hersenaandoening echt vooruit helpen. Ik heb veel gelezen wat ik nog niet wist.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over hersenziektes
  • hersenkrakers

Details:

Auteur(s)Iris Sommer
UitgeverijBalans
ISBN9789460030635
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's254
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte932 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten