Haring aan de Seine-   eReader eBook

Marjoleine Oppenheim-Spangenberg • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Haring aan de Seine is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Marjoleine vertrekt in de jaren tachtig met haar 14 jaar oudere liefde Boy naar de Franse hoofdstad om samen een nieuw leven op te bouwen. Er waait op dat moment een frisse wind – de net gekozen socialistische president Mitterand belooft verandering. Samen starten ze een bescheiden winkelketen, waarin ze haring, paling, zalm en kaviaar verkopen. Al snel wordt het een succes. Ze krijgen een boeiend sociaal leven en hun zoon wordt geboren. Ze vinden steeds makkelijker hun weg in de complexe stad. Maar er zit een keerzijde aan hun succes: Boy gaat meer en meer drinken en Marjoleine raakt hem langzaam maar zeker kwijt. Toch blijft ze.

Dit boek in de pers

Haring aan de Seine is het tweede boek van Marjoleine Oppenheim-Spangenberg, na een lovend ontvangen debuut [...]. Dit tweede boek stelt niet teleur: ze schrijft onderzoekend en kritisch, niet veroordelend maar liefdevol. De lezer voelt de euforie en het succes, maar ook de wanhoop en de twijfel, en weet dat de kleine ontsporingen onvermijdelijk leiden naar het einde van de relatie. Zo moet het gegaan zijn, daar in Parijs in de jaren tachtig.  
De Volkskrant  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over opnieuw beginnen
  • verhalen over verslaving

Details:

Auteur(s)Marjoleine Oppenheim-Spangenberg
UitgeverijDe Geus
ISBN9789044533903
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's172
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1180 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten