Heartful Leven, Mindful Werken-   eReader eBook

David Dewulf • eBook

€ 15,99

Direct downloaden

Heartful Leven, Mindful Werken is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

David Dewulf over een goede work-life balance Een gelukkige basishouding en een goede work-life balance zijn cruciaal om beter met stress om te gaan en een burn-out te voorkomen. Hoe doe je dat? Aan de hand van zeven inzichten brengt David Dewulf alle elementen van mindfulness en heartfulness samen in een nieuw, praktisch model van de samoerai. De tips en oefeningen helpen je om het juiste evenwicht te vinden tussen werk en privé, om daadkrachtig te zijn en om het leven opnieuw positief te omarmen. Zo kom je onder meer te weten: - hoe je je eigen efficiëntie thuis en op het werk kan verhogen; - hoe de driehoek impuls-impact-intentie je kan helpen om beter om te gaan met moeilijke situaties; - hoe waardering, empathie, compassie en zelfcompassie op de werkvloer een hefboom kunnen zijn voor een goede en langdurige samenwerking. 7 tips om heartful te leven 1. Verwelkom je dag met een ochtendmeditatie. 2. Neem je innerlijke glimlach mee in je dag. 3. Ga wandelen zonder gsm. Geef die tijd echt aan jezelf. 4. Stuur je liefdevolle wensen voor je iemand telefoneert of ontmoet. 5. Gebruik A.M.O.R. om je pijl van liefde af te schieten. 6. Koester je lichaam en geef jezelf voldoende rust. 7. Eindig je dag met dankbaarheid. Je zal merken dat kleine dingen groot worden. 7 tips om mindful te werken 1. Start je dag met een waardegerichte ademruimte. 2. Herinner jezelf regelmatig aan het geschenk dat je hebt voor deze wereld. 3. Druk eens je waardering uit, zomaar. 4. Stem je vooraf af op een n.o.b.e.l.e. ontmoeting in een gesprek of teammeeting. 5. Vraag je af of je aan het luisteren bent of aan het multitasken. 6. Sta stil bij je impuls, impact en intentie als je iets wil zeggen. 7. Neem deugddoende pauzes zodat je verfrist en aandachtig verder kan.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een mooie gids met tips en oefeningen voor een evenwichtig leven.

David Dewulf geeft in dit boek een totaaloverzicht van mindfullness, heartfulness en de communicatie tussen deze twee. Hij geeft praktische oefeningen waarmee je dit in je leven en werk kunt toepassen. Zijn schrijfstijl is eenvoudig, hij weet wetenschappelijke en psychologische inzichten helder te beschrijven en uit te leggen. Mooi is de connectie die hij maakt tussen het hoofd en het hart. Er staan goede tips in over hoe je balans kunt vinden in je werk en privé. Na lezing van dit boek blijven sommige uitspraken en adviezen nagonzen in m’n hoofd, en pas ik ze toe in het dagelijkse leven. Sommige zijn heel aards: ‘Ga wandelen zonder je mobiele telefoon’, andere weer wat spiritueel: ’start de dag met een waardegerichte ademruimte.’ Het boek is geschikt voor mensen die enigszins bekend zijn met deze materie en voor trainers.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)David Dewulf
IllustratorHuguette Declercq
UitgeverijLannoo
ISBN9789401422277
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's147
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte16613 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten