Herinneringen-   eReader eBook

Torgny Lindgren • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Herinneringen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

‘Je zou je Herinneringen moeten schrijven, zei de uitgever. Dat kan ik niet, zei ik. Ik heb geen herinneringen. Wie van mijn zes uitgevers het was, kan ik me niet herinneren. Vermoedelijk waren ze het alle zes, op uiteenlopende momenten. Uitgevers zijn gebruiksartikelen. Ze hebben allemaal hetzelfde soort wensen. Iedereen heeft herinneringen, zei de uitgever, hij of zij glimlachte naar me, denkend dat ik uit interessantigheid beweerde dat ik geen herinneringen bezat. Ik verbeeld me niet dat ik me iets herinner, zei ik. Bijna een halve eeuw heb ik me met mijn verbeelding onderhouden. Die was bepaald veelomvattend. Het zou pijnlijk zijn die nu herinneringen te gaan noemen.’ In Herinneringen manifesteert Torgny Lindgren zich als een tegenstribbelende chroniqueur van zijn eigen leven. Deze fascinerende autobiografische vertelling van de belangrijkste romancier van Zweden kan beschouwd worden als een sleutel tot zijn oeuvre.

Dit boek in de pers

Prachtige verhalen zijn het die Lindgren opgraaft, dan wel eigenhandig smeedt.  
De Volkskrant  

Lindgren blijft onverzettelijk.’ ‘De auteur erkent dat hij nog nooit met zo’n “triest gevoel” een boek heeft geschreven. (…) Met de voltooiing van dit boek “begint de ouderdom”. Het is het intrieste, indrukwekkende slotakkoord van een boek dat vooral gaat over de pijn van het herinneren.  
NRC  

Misschien dat de fantasie zo’n verhaal een tikje bijkleurt, maar wat is daar erg aan? Het gaat om de woorden, de komma’s daartussen, en de zwijgende ondertekening van de witregel.  
De Morgen  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over herinneringen
  • literair waargebeurd werk

Details:

Auteur(s)Torgny Lindgren
UitgeverijDe Geus
Vertaler(s)Lia van Strien
ISBN9789044523126
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's156
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1030 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten