Hersenstormen-   eReader eBook

Jon Palfreman • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Hersenstormen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Zeven miljoen patiënten wereldwijd, zeventigduizend in Nederland. De ziekte van Parkinson is even raadselachtig als ingrijpend. Het is een ziekte die veel inzicht biedt in de enorme complexiteit van de hersenen: bepaalde hersencellen sterven langzaam af, waardoor beweging, uiterlijk en gedrag veranderen. Er bestaan nog geen medicijnen tegen, maar doktoren, onderzoekers en patiënten zijn aanhoudend op zoek naar manieren om deze onvoorstelbaar verreikende ziekte te genezen. De Amerikaanse wetenschapsjournalist Jon Palfreman schreef met Hersenstormen niet alleen een toegankelijke, wetenschappelijke reis door het internationale hersenonderzoek van dit moment – waarin doorbraak en terugslag elkaar afwisselen in het offensief om de ziekte te overwinnen –, hij brengt ook de belevingswereld van de parkinsonpatiënt heel dichtbij. Palfreman verzamelde talloze ervaringen en verhalen van ‘parki’s’: van de balletdanseres die haar lichaam met een truc weer vrij kan laten bewegen tot de ‘frozen’ patiënt die geen meter loopt, maar verbluffend moeiteloos kan fietsen. Zij spreken openhartig met Palfreman omdat hij weet waarover hij het heeft: enige tijd geleden werd bij hem zelf parkinson vastgesteld. Nooit eerder verscheen een boek dat met zo veel inzicht, gevoel, precisie en kennis van zaken zowel de persoonlijke kant van Parkinson als de laatste stand van zaken in het wetenschappelijk onderzoek beschrijft. Ook de Nederlandse arts Bas Bloem speelt een rol in Hersenstormen. Zijn organisatie, ParkinsonNet heeft inmiddels al ruim 2700 professionals aan zich weten te binden, en met ParkinsonTV weet hij een grote groep patiënten te motiveren om hun ziekte zo lang mogelijk te bevechten.

Dit boek in de pers

De wetenschapsjournalist laat zich op sleeptouw nemen door de patient die hij ook is. [...] Op zijn best leest Hersenstormen als een thriller: de jacht op een pil, de voetangels en tegenslagen, good guys (dappere patiënten) en bad guys (cynische farmaconcerns). En de doorbraak die zich elk moment kan voltrekken.  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Goed geschreven boek met veel informatie over de ziekte van Parkinson. Een must voor iedereen die ermee te maken heeft.

In 1982 maakte Palfreman de documentaire The Case of the Frozen Addicts. In Californië worden zes verslaafden aangetroffen met symptomen van Parkinson. Ze hadden dezelfde vervuilde designer-heroïne gebruikt. Op medisch gebied was deze ontdekking een doorbraak van jewelste., omdat nu bekend was wat de Parkinson-symptomen 'triggerde'. Dertig jaar later – in 2011 – kreeg Palfreman zelf de diagnose Parkinson. Hij nam een sabbatical en schreef dit boek, waarin hij op zoek gaat naar de ziekte, en uiteindelijk hoopt dat er op een gegeven moment toch nog genezing mogelijk is. Dit is het eerste boek dat diep op dit onderwerp ingaat. Het boek leest als een thriller, geeft veel informatie over deze ziekte en is erg toegankelijk geschreven.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • non-fictie met diepgang
  • hersenkrakers

Details:

Auteur(s)Jon Palfreman
UitgeverijBalans
Vertaler(s)Inge Pieters
ISBN9789460030673
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's228
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2248 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten