Het achterhuis-   eReader eBook

Anne Frank • eBook eci.be lezers

€ 7,99

Direct downloaden

Het achterhuis is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Anne Frank hield van 12 juni 1942 tot 1 augustus 1944 een dagboek bij. Zij schreef haar brieven alleen voor zichzelf, tot ze in de lente van 1944 op radio Oranje de minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen in ballingschap, Bolkestein, hoorde spreken. Hij zei dat na de oorlog alle getuigenissen van het lijden van het Nederlandse volk onder de Duitse bezetting verzameld en openbaar moesten worden gemaakt. Als voorbeeld noemde hij onder andere dagboeken. Onder de indruk van deze redevoering besloot Anne Frank na de oorlog een boek te publiceren. Haar dagboek zou daarvoor als basis dienen. In maart 1945 stierf Anne Frank op vijftienjarige leeftijd in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De enige overlevende van de familie, Otto Frank, zorgde ervoor dat het dagboek van zijn dochter toch gepubliceerd werd. In 1947 verscheen Het Achterhuis. Het is sindsdien een van de meest gelezen boeken ter wereld. Het is in meer dan dertig landen verschenen en er zijn meer dan zestien miljoen exemplaren van verkocht. Eén enkele Anne Frank ontroert ons meer dan de ontelbaren die net zo leden als zij, maar wier beeld in de schaduw is gebleven. Misschien moet dat ook zo zijn: als we het leed van alle mensen moesten en konden meelijden, zouden we niet kunnen leven. primo levi

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Het dagboek dat iedereen hoort te kennen, en nooit vergeten mag worden.

Op een leeftijd dat meisjes de wereld horen te ontdekken, onbezorgd en blij moeten zijn en van mooie dingen horen te genieten, moeten Anne en haar familie onderduiken in Amsterdam. Constant heerst er angst voor ontdekking met als gevolg deportatie naar de concentratiekampen van de nazi’s.  Anne heeft het, net als de anderen, moeilijk in het achterhuis. Nooit naar buiten, altijd voorzichtig zijn. De spanning is enorm. Anne wil dat er, als de oorlog eindigt, een getuigenis blijft van wat de bezetting aangericht heeft onder de burgers. Ze schrijft, in briefvorm, naar een fictieve vriendin. Over dagelijkse dingen, het leven in het achterhuis, haar dromen en angsten, haar vreugde en verdriet. Aan haar dagboeknotities komt een eind als de familie uiteindelijk wordt verraden en gedeporteerd. Anne overleeft de kampen niet. Het Achterhuis is een  monument in de vorm van een boek, geschreven door een jong meisje dat door zinloze haat nooit volwassen mocht worden. Een aanklacht die ook vandaag relevant en belangrijk blijft.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over onderduiken
  • waargebeurde verhalen over serieuze zaken

Details:

Auteur(s)Anne Frank
UitgeverijPrometheus
ISBN9789035135376
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2980 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten