Het Ardennenoffensief-   eReader eBook

Antony Beevor • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Het Ardennenoffensief is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In 'Het Ardennenoffensief' staat militair-historicus Antony Beevor stil bij de grootste slag in West-Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 16 december 1944 startte de slag om de Ardennen. Het was Hitlers laatste poging het tij te keren. Zijn jonge officieren waren erop gebeten om de nietsontziende opmars van de geallieerden en het Rode Leger te stuiten. Door de kou, de hevige sneeuwval en de felheid van de gevechten waren de omstandigheden vergelijkbaar met die aan het oostfront. In 'Het Ardennenoffensief’' schenkt Antony Beevor zowel aandacht aan de strategieën van de generaals als aan de lotgevallen van de gewone soldaat, waardoor een panoramisch beeld ontstaat van een tot nu toe onderbelichte episode uit de Tweede Wereldoorlog. In mei 2015 is het 70 jaar na de oorlog. Antony Beevor zal aan de vooravond van deze herdenking een bezoek brengen aan Nederland.' 'Antony Beevor toont zich wederom een rasverteller.' – Vrij Nederland

Dit boek in de pers

Beevor is (…) een historicus die een breed publiek meesleept tussen hoofdkwartieren van bevelhebbers en schuttersputjes van creperende soldaten.  
NRC  

Het verrassende van de boeken van historicus Anthony Beevor is dat hij simpelweg het verhaal vertelt. Dat lijkt simpel, maar het kan alleen als je volledig greep hebt op het materiaal. Die heeft hij, wederom in Het Ardennenoffensief.  
Vrij Nederland  

Beevor lardeert zijn gedetailleerde beschrijvingen van de oorlogshandelingen met sappige anekdotes. Dat maakt zijn boeken ook voor de leek zo prettig leesbaar.  
NOORDHOLLANDS DAGBLAD  


Reviews & recensies

Imposant werk van Tweede Wereldoorlog-specialist Antony Beevor

In Hitlers poging het tij te keren startte op 16 december 1944 de slag om de Ardennen, het laatste grote offensief van de Duitsers aan het westfront tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze ‘Battle of the Bulge’ was bepalend voor het verdere verloop van de oorlog. Toen het Rode Leger naar Berlijn optrok bleek de eens zo machtige en gevreesde Wehrmacht door de slag onherstelbaar gebroken. Militair-historicus Antony Beevor beschrijft in Het Ardennenoffensief de slag uiterst gedetailleerd en van dag tot dag. Hij schenkt daarbij zowel aandacht aan de strategieën van de generaals als aan de lotgevallen van de gewone soldaat. Hierdoor ontstaat een levensecht, panoramisch beeld van een van de belangrijkste episodes uit de Tweede Wereldoorlog. Hij laat in dit vakkundige werk de geschiedenis herleven: de ondraaglijke kou, de ontberingen in de besneeuwde bossen, de heldendaden en de schurkenstreken. Antony Beevor maakt de slag om de Ardennen ijzingwekkend voelbaar! Geïllustreerd met (overzichts)kaarten en vele foto’s. "Antony Beevor toont zich wederom een rasverteller." - Vrij Nederland.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • intelligente mannenzaken
  • diepgaande boeken over oorlog

Details:

Auteur(s)Antony Beevor
UitgeverijAmbo|Anthos
Vertaler(s)Pieter de Smit, Willem van Paassen, Bep Fontijn
ISBN9789026331091
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte20083 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten