Het bezoek-   eReader eBook

Hila Blum • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Twee prille geliefden ontmoeten bij een diner in een prestigieus restaurant in Parijs een Franse miljonair. Er gebeurt iets vreemds, en hun romantische vakantie eindigt met een valse noot. Negen jaar later in Jeruzalem de geliefden zijn inmiddels getrouwd en vormen een samengesteld gezin met een dochter die zij samen kregen en een dochter uit het eerdere huwelijk van de man wordt het delicate evenwicht van hun leven verstoord door een telefoontje van de miljonair uit Parijs. Hij komt naar Israël en wil het paar ontmoeten.

Uit deze barst in hun verhouding groeit Het bezoek: een nauwkeurige studie van de rekbaarheid van menselijke relaties dingen die hadden moeten gebeuren maar nooit gebeurd zijn, acties en reacties die de personages hebben verzuimd en vluchtgedrag dat netelige morele en existentiële vragen doet rijzen. Het bezoek is een beladen, geestig en pijnlijk portret van 'het nieuwe gezin'.

Hila Blum is in 1969 in Jeruzalem geboren. Ze heeft een deel van haar jeugd in Hawaii doorgebracht en als twintiger in Parijs, New York en Israël gewoond. Na een carrière als journalist, werkt Blum de laatste tien jaar als redacteur bij Kinneret, een van de meest vooraanstaande Israëlische uitgevers. Het bezoek is haar debuutroman.

Dit boek in de pers

Een knap geschreven, fijnzinnig en overtuigend portret.  
De Morgen  

Het bezoek is een mooi debuut, dat een raak beeld geeft van de problemen van een gewoon Israelisch gezin. Blum legt een vergrootglas op kinderen die niet willen deugen, aftakelende (schoon)moeders, ontspoorde zusters. Dat alles giet ze in een zinderende taal, die door Shulamith Bamberger tot mooi Nederlands is overgebracht. Blum presenteert zich met dit debuut als een nieuw talent in de Israelische letteren.  
NRC  

Blum heeft weinig haast om de geesten uit het verleden uit te tekenen; zeer beheerst ontvouwt ze de ware geschiedenis van haar personages. Ze heeft goed gezien dat ze een spectaculair plot eigenlijk niet nodig heeft, spanning is er toch wel. Het bezoek is een bedwelmend precieze studie van het gezinsleven.  
De Volkskrant  

Blum weet de lezer regelmatig op het puntje van de stoel te krijgen, als betrof het hier een heuse thriller.  
Dagblad Van Het Noorden  

Het bezoek is een heel precies in taferelen, reportagevormen en terugblikken opgebouwde familieroman die erg herkenbaar is voor lezers waar ook ter wereld. Referentiekaders? Esther Freud, Anne Enright, Ann Tyler of Karl Ove Knausgård. Een wijs boek over ons en onze kinderen.  
Dagblad De Limburger  

Het is een debuut, maar zo leest het niet. Geen wonder dat haar roman zowel door critici als lezers zeer enthousiast werd onthaald, want het is een spannend, geestig en universeel verhaal over een modern gezin waarin niet ieder kind dezelfde ouders heeft. Als je de shekels door euro's, ponden of dollars vervangt, had het zich net zo goed in Utrecht, Manchester of Boston kunnen afspelen.  
VPRO Gids  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over Azië
  • romans

Details:

Auteur(s)Hila Blum
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
ISBN9789023483991
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's400
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1256 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten