Het blauwe kind-   eReader eBook

Henry Bauchau • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In een Parijs daghospitaal neemt de psychoanalytica Véronique de zorg van Orion op zich, een jongen met ernstige psychische problemen. Ze stelt vast dat hij, ondanks zijn moeilijkheden, een krachtige verbeelding heeft en ze leidt hem in de richting van het tekenen en het beeldhouwen. Orion slaagt er in de loop der jaren in om zo te verwoorden wat hem in de greep houdt. De waanzin, de verwarring, de verrassende effecten van de kunst en de hoop die koppig vecht tegen het onuitsprekelijke mysterie van het lijden vormen de thema's van Het blauwe kind. Maar voor alles is deze roman een verhaal van hoop en mededogen, van een oneigentijds, menselijk geloof in de mogelijkheden van een psychiatrische patiënt.

Dit boek in de pers

Bauchau peilt hier de diepe afgrond van de ziel, waar waanzin en verbeeldingskracht hun strijd voeren.  
De Volkskrant  

Henry Bauchau schreef een diepzinnige en hoopvolle roman over de wonderbaarlijke combinatie van waanzin, kunst en muziek. De afschuwelijke ellende van Orions psychotische bestaan heeft Bauchau weten om te toveren tot beklemmende, maar niettemin schitterende literatuur.  
Nederlands Dagblad  

Details:

Auteur(s)Henry Bauchau
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Kris Lauwerys
ISBN9789460421099
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's383
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte617 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten