Het boek van Aron-   eReader eBook

Jim Shepard • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Het boek van Aron is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Aron is een innemende, maar ietwat eigenaardige jongen wiens joodse familie door de Duitse inval in 1939 van het Poolse platteland naar Warschau wordt verdreven.

In het joodse getto in Warschau sluit Aron zich aan bij een groep jongens en meisjes waarmee hij al stelend de buurt afschuimt. Daarbij worden ze belaagd door afpersers, de politie en ten slotte ook de Gestapo, en is Aron getuige van de donkerste kant van de mens. Als Aron alleen overblijft wordt hij opgevangen door de arts Janusz Korczak, die een joods weeshuis leidt. Terwijl de arts zo veel mogelijk kinderen probeert te redden, is de dreiging van deportatie naar Treblinka constant aanwezig.

Jim Shepard heeft dit hartverscheurende, tragische verhaal tot een fascinerende, bemoedigende roman gemaakt, die licht en komisch blijft. Wie eenmaal Arons stem heeft gehoord, zal hem nooit meer vergeten.

Dit boek in de pers

Een op zeer uitgebreid onderzoek gebaseerde, loepzuivere roman over de morele tweestrijd van het overleven.  
Kirkus Reviews  

De Amerikaanse schrijver Jim Shepard beschrijft de tragiek beeldend. Zijn keuze voor een kinderperspectief maakt het nog indringender.  
Elsevier  

Shepard baseerde deze magistrale roman op waargebeurde verhalen en bestaande personen.  
Nu.nl  

Shepards verhalen hebben de glasheldere klank van de waarheid, en de uitvoering is zo vlekkeloos dat de lezer er met huid en haar in wordt getrokken.  
The Washington Post  

Jim Shepard heeft dit hartverscheurende, tragische verhaal tot een fascinerende, bemoedigende roman gemaakt, die licht en komisch blijft. Wie eenmaal Arons stem heeft gehoord, zal hem nooit meer vergeten.  
Boekenkrant  

De tragedie van het getto van Warschau is vaker beschreven, ook in romans, en voor dokter Korczak zijn al eerder literaire monumenten opgericht. Maar Het boek van Aron doet meer dan dat. Shepard slaagt erin om de geest van Aron te kruipen en de helse werkelijkheid door diens ogen te zien. Hij hanteert een directe, trefzekere stijl zonder ook maar een woord teveel, wat deze roman maakt tot een van de beste over dit onderwerp geschreven.  
Dagblad Van Het Noorden  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over jodenvervolging
  • literaire duisternis

Details:

Auteur(s)Jim Shepard
UitgeverijDe Bezige Bij
Vertaler(s)Ko Kooman
ISBN9789023492658
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's145
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte905 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten