Het brilletje van Tsjechov-   eReader eBook

Michel Krielaars • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Het brilletje van Tsjechov is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Voor zijn reizen door Rusland kon Michel Krielaars zich geen betere gids wensen dan Anton Tsjechov. De grote Russische schrijver was een voortreffelijk beschouwer en wist als geen ander de aard van zijn land en landgenoten te doorgronden. Hij zag luiheid, dronkenschap, ontrouw, racisme en antisemitisme, maar ook veerkracht en relativeringsvermogen. Met Tsjechovs blik reist Krielaars zijn held achterna, van Moskou naar Sint-Petersburg en Jalta, van Perm naar Jekaterinburg, van het Siberische Tomsk naar Vladivostok. Krielaars spreekt arbeiders, winkeliers en boeren, die moeite hebben te overleven in een archaïsche maatschappij, en ontmoet ook burgemeesters, oppositiepolitici, artsen en leraren, die hun uiterste best doen hun land te veranderen. Het resulteert in een bewogen en weemoedig verslag van een land dat in beweging probeert te komen, maar nog altijd vastgeroest zit in een mentaliteit die in veel opzichten dateert uit de Middeleeuwen.

Dit boek in de pers

Een belangrijk boek, en het fungeert zelf als de bril, waardoor je op een andere manier naar Rusland gaat kijken, zelfs als je het al kent.  
De Standaard  

Het voelt als een voorrecht om Tsjechov en Krielaars op hun toch door Rusland te mogen volgen.  
NRC  

Krielaars licht de Russische samenleving van onderop door, wat kostelijke passages oplevert over aloude Russische kwalen als alcoholisme en corruptie.  
De Volkskrant  

Je snuift de geur bijna op uit de bladzijden. (...) Krielaars toont een ontluisterend beeld van de werkelijkheid.  
Trouw  

Een verzameling schetsen die samen een treffend portret opleveren van een gecompliceerd land. Heerlijke kost voor de liefhebbers van Tsjechov en van levendige geschiedschrijving.  
Elsevier  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over Rusland
  • reisverhalen

Details:

Auteur(s)Michel Krielaars
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045024875
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's483
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2242 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten