Het charisma van Adolf Hitler-   eReader eBook

Laurence Rees • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Het charisma van Adolf Hitler is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het is misschien wel Adolf Hitler die, meer dan wie dan ook, de geschiedenis het meest ingrijpend heeft bepaald. Zijn enorme macht over het Duitse volk gebruikte hij om het land in een oorlog te storten, een genocide te ontketenen en toch gehuldigd te worden als ware hij een god. De veelgeprezen historicus Laurence Rees onderzoekt in zijn langverwachte nieuwe boek hoe dat ooit heeft kunnen gebeuren. Adolf Hitler werd gedreven door extreme ideologieën en was verslaafd aan het nemen van grote risico s. Maar wat in zijn karakter zorgde ervoor dat zoveel mensen bereid waren hem te volgen? Waarom was elke aanval op zijn leiderschap bij voorbaat gedoemd te mislukken? En is het voorbeeld van deze man, die het lot van Europa zozeer heeft bepaald, zeventig jaar later nog steeds een waarschuwing aan ons allen? In Het charisma van Adolf Hitler gaat Laurence Rees in op een thema dat vele historici onaangeroerd hebben gelaten: Hitlers karakter en persoonlijkheid. Op basis van geschreven bronnen maar ook vele ooggetuigenverslagen laat Rees zien dat Hitler een van de opmerkelijkste figuren is die ooit hebben geleefd.

Reviews & recensies

Een duikje in het brein van Adolf Hitler

Er is ontzettend veel geschreven over de Tweede Wereldoorlog en Hitler. Toch blijft er een vraag altijd door onze hoofden spoken: Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Hoe heeft een man zichzelf als een god kunnen neerzetten en zoveel volgelingen kunnen krijgen? - met als uitkomst miljoenen doden en een zieke ideologie. Laurence Rees probeert dit te onderzoeken aan de hand van vele interviews en brononderzoek. Zo probeert hij het brein van de Führer te ontrafelen. Het charisma van Adolf Hitler is dan ook meer een persoonsonderzoek dan een biografie. Rees schrijft op heldere wijze, en probeert extra informatie te halen uit de al gebaande wegen. Een fantastisch boek waarmee je in de psyche van een monster duikt.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • biografieën over de Tweede Wereldoorlog
  • dictatorische machthebbers

Details:

Auteur(s)Laurence Rees
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789026326561
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte6738 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten