Het dierlijkste van Dorrestijn-   eReader eBook

Hans Dorrestijn • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Het dierlijkste van Dorrestijn is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Al is Hans Dorrestijn een theaterman, zijn dierenliefde is niet gespeeld: reeds vanaf het begin passeert er in zijn teksten een bonte stoet variërend van Konijnen tot Wilde Zwijnen, en van Bidsprinkhanen tot Kroegtijgers. Het dierlijkste van Dorrestijn bevat een bloemlezing uit deze gedichten en liedteksten over dieren: vogels, zoogdieren, insecten, reptielen en amfibieën. Dorrestijn wil ons laten zien dat het verschil tussen mens en dier minder groot is dan we denken: `Dieren zijn net mensen maar dan met veertjes, een vacht, schubben of slagtanden. En laten we toch in hemelsnaam allemaal tranen in de ogen krijgen bij de aanblik van het sierlijke Zeepaardje.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Liedjes, gedichten en verhaaltjes tonen Dorrestijns liefde voor de dierenwereld

Je hoeft maar de Wikipedia-pagina van Hans Dorrestijn te openen om hét bijvoeglijk naamwoord te zien dat altijd wordt gebruikt om hem te omschrijven: zwartgallig. En ja, zijn humor is zwartgallig, durf ik te constateren als ik schaterlachend op de bank zit bij het kijken van een van zijn theatershows. Maar deze bundel gedichten over dieren is alles behalve zwartgallig, evenals zijn echte liefde voor de dierenwereld. Gedichten, korte verhaaltjes en liedjes staan zij aan zij in deze schitterende uitgave die Dorrestijn van zijn meest charmante kant toont. In zijn simpliciteit raakt hij de schoonheid van het leven, en de doortastendheid van het dierenrijk. En vooral wat wij daar als mensen van kunnen leren en uit kunnen halen. Een heerlijke, lieve en charmante uitgave van de wijze Dorrestijn.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Hans Dorrestijn
UitgeverijNijgh & Van Ditmar
ISBN9789038898568
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's113
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte922 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten