Het drama Wim Landman-   eReader eBook

Jan D. Swart • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Het drama Wim Landman is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Altijd is maar blindelings aangenomen dat Wim Landman, de stijlvolste doelman van Oranje, als eerste Nederlandse profvoetballer was omgekocht (1956). Totdat auteur Jan D. Swart het KNVB-vonnis herlas en begon te twijfelen. Het was het begin van een zinderende reconstructie met zelf cashende omkopers, een klokkenluider, een dubieuze onderzoekscommissie, vernietigde notulen en twee doden na pijn en schrik. En Landman? Hij verliest zijn baan, verspeelt zijn huwelijk en neemt in 1975 gekrenkt een radeloos besluit.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Onthullend boek over het eerste omkoopschandaal in het betaalde voetbal

Soms kom je een boek over sport tegen dat leest als een thriller. Want wie denkt dat matchfixing in de sport iets van de laatste jaren is doet er goed aan om dit indrukwekkende boek over matchfixing in de jaren '50 rondom Wim Landman, de stijlvolste doelman van Oranje, op te pakken. De keeper van Scheveningen Holland Sport werd in 1959 voor bijna anderhalf jaar geschorst. Het betekende het einde van zijn carrière en het werd een persoonlijke tragedie. Maar was deze held van Houtrust inderdaad wel omgekocht, zoals altijd blindelings is aangenomen? Journalist en voormalig chef sport van de Haagsche Courant Jan D. Swart herlas het KNVB-vonnis en begon te twijfelen. Het was het begin van een zinderende reconstructie over een twijfelachtige zaak die hij in zijn boek omschrijft als ‘een slagveld’. Het drama Wim Landman, Oranje doelman slachtoffer van matchfixing is een spookachtige voetbalthriller en een verhaal met alleen maar verliezers. Een must-read voor iedere voetballiefhebber!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Jan D. Swart
UitgeverijVI Boeken
ISBN9789067970389
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3467 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten