Het eiland van duizend bronnen-   eReader eBook

Sarah Lark • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 4 dagen geleden.

Het eiland van duizend bronnen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

`Het eiland van duizend bronnen is een meeslepend verhaal over een jonge vrouw die wordt geconfronteerd met liefde, verraad, en de gevolgen van haar eigen keuzes. Londen, 1732. Na de dood van haar grote liefde sluit Nora een verstandshuwelijk met Elias, de al wat oudere eigenaar van een suikerrietplantage op Jamaica, en verruilt Engeland voor het Caraïbisch gebied. Maar haar nieuwe leven brengt Nora niet het geluk en de rust waar ze naar op zoek was. De manier waarop de slaven door eigenaars en slavendrijvers behandeld worden wekt haar afschuw, en ze neemt zich voor dat zelf anders aan te pakken. Tot haar verrassing en plezier wordt ze daarin gesteund door haar stiefzoon Doug, die echter andere beweegredenen heeft dan ze vermoedt. Zijn bewondering voor haar plannen heeft namelijk meer met zijn gevoelens voor haar te maken, en minder met de situatie van de slaven. De onderhuidse spanningen op de plantages leiden tot een crisis waarbij Nora in één klap alles dreigt te verliezen zelfs haar leven Sarah Lark is een internationaal bestsellerauteur. Al ruim 3 miljoen lezers wereldwijd ontdekten haar schitterende romans over Nieuw-Zeeland en de Caraïben.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een verhaal over de slavernij, en zowel het goede als het kwade in de mens

Het onderwerp slavernij wordt weleens met een vluchtig gebaar weggewuifd, die tijd is voorbij. Het blijft hoe dan ook een pijnlijk onderwerp, een deel van de geschiedenis dat vaak te schrijnend is om te beschrijven. Het eiland van duizend bronnen weet dit echter op doordachte manier, aan de hand van een prachtig verhaal over het verlies van een vrouw, aan de kaak te stellen. De weduwe Nora hertrouwt met Elias, een plantage-eigenaar. Zij is op zoek naar rust en probeert ondanks het verlies van haar grote liefde door te werken, maar wordt continu geconfronteerd met het verschrikkelijke leed van de slaven. Het eiland van duizend bronnen belicht treffend thema's als haat, racisme en de duistere kant van de mens, zonder de focus op een liefdevolle, sterke vrouw te verliezen.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • historische romans over slavernij
  • Duitse literatuur

Details:

Auteur(s)Sarah Lark
UitgeverijDe Fontein Romans & Spanning
Vertaler(s)Jolanda Lindert Te
ISBN9789032514563
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1361 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten