Het einde van het Romeinse Rijk-   eReader eBook

Maarten van Rossem • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 4 dagen geleden.

Het einde van het Romeinse Rijk is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wat waren de oorzaken van de neergang en implosie van het Romeinse Rijk? Dat vragen historici zich al eeuwen af. Achter die schijnbaar koele vraag schuilt een angstige vraag: zou het ons ook kunnen overkomen? Regelmatig duiken er beschouwingen op waarin de trage, relatieve aftakeling van de Amerikaanse mondiale dominantie wordt vergeleken met de ondergang van Rome. Het Romeinse Rijk domineerde eeuwenlang het grootste deel van de toen bekende wereld. De Romeinse militaire machine leek onoverwinnelijk. Bezweek het enorme rijk aan een disfunctioneel politiek systeem, of aan interne rot en decadentie? Of waren het de barbaren die het rijk van buiten penetreerden? Het is een vreemde en complexe geschiedenis, waarbij de fixatie op het einde van het westelijk deel van het rijk soms doet vergeten dat het oostelijk deel nog duizend jaar heeft bestaan. Wat zijn de parallelen met het heden?

Reviews & recensies

Een heldere en gedetailleerde beschrijving van de weg naar de afgrond. Leerzaam! Maar doen we er in onze moderne tijd iets mee?

Het mooie van het vak geschiedenis is als je gebeurtenissen uit het verleden zou kunnen verklaren, en hiermee huidige ontwikkelingen zou kunnen zien aankomen. Zo beschrijft Amerikadeskundige en historicus Maarten van Rossum de oorzaken van de neergang en de implosie van het Romeinse Rijk. Tegelijkertijd vergelijkt hij dit met de trage, relatieve aftakeling van de Amerikaanse mondiale dominantie. Bezweek het Romeinse Rijk aan een disfunctioneel politiek systeem, of aan interne rot en decadentie? Of waren het de barbaren die het rijk van buiten penetreerden? Het is een vreemde en complexe geschiedenis. Kunnen wij hier iets van leren?

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over politieke geschiedenis
  • boeken over de oudheid

Details:

Auteur(s)Maarten van Rossem
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046819098
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's57
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte676 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten