Het geheim van Treurwegen-   eReader eBook

Guus Bauer • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Het geheim van Treurwegen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Als de kapelaan langskomt gaat va altijd zitten in de fauteuil waar de veer uitsteekt. ‘Dan heb ik voor de dienaars van god een mooi gepijnigd gezicht,’ zegt hij. ‘Dat zien die gestudeerde heren graag, het leed van de gewone werkman. “Als u hard werkt en voor veel nageslacht zorgt, wacht u de beloning van het hiernamaals.” Ja, ja, mosterd na de karige maaltijd. Ik ga een paar maal verzitten zodat de veer in mijn bovenbeen prikt. De tranen springen in mijn ogen. De zieltjesvisser denkt dat hij beet heeft.’
Wanneer va over de bezoekjes vertelt, ongeveer eenmaal per week, als ware het zijn eigen zondagse preek, knipoogt hij na afloop en brengt zijn hand een paar keer achter elkaar naar zijn mond. Net alsof hij een glas vasthoudt. Nadat ze ieder drie of vier kelkjes hebben gedronken begint de kapelaan mijn va steeds uitgebreid te complimenteren met zijn mooie dochterschare. ‘Moeder van God, vol van genade,’ zegt hij zalvend. ‘Godsgeschenken.’ Borreltje nummer vijf. ‘Treurwegen, u bent een gezegend mens.’ Borreltje nummer zes. ‘U heeft een paar mooie bloemen opgekweekt uit onze Kempense klei. De trots van onze natie. De toekomst van ons land, ons volk en dus van de Kerk is gewaarborgd. Is er alweer een misdienaartje op komst?’ Va weet alleen of al zijn kinderen thuis zijn, als hij de klompen onder het afdak heeft geteld. Had ik maar een reservepaar.

Dit boek in de pers

Dit spannende jongensboek vormt een mooie, levendige aanvulling op de historische feiten.  
NRC  

Hier geen jaartallen, geen plaatsnamen, geen heldere opeenvolging van historische feiten, maar een springerig en avontuurlijk oorlogsverhaal, geschreven vanuit Vlaams perspectief, met een opvallend montere toonzetting.  
NRC  

Dat is ook de kracht van Guus Bauer in zijn nieuwste boek: scherpzinnig observerend kleurt hij de vergeten details van een stuk (vaderlandse) geschiedenis in.  
De Telegraaf  

De oorlog is het decor, de bonte reis de motor van het boek.  
De Telegraaf  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over de Eerste Wereldoorlog
  • echte mannenboeken

Details:

Auteur(s)Guus Bauer
UitgeverijSignatuur
ISBN9789044970173
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's225
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2462 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten