Het Groot Werkvormenboek - Dé inspiratiebron voor resultaatgerichte prestaties, vergaderingen en andere bijeenkomsten-   eReader eBook

Angela Talen, Sasja Dirkse-Hulscher • eBook

€ 24,99

Direct downloaden

Gratis verzending

Het Groot Werkvormenboek - Dé inspiratiebron voor resultaatgerichte prestaties, vergaderingen en andere bijeenkomsten is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Effect sorteren Cliënten of coachees die wegdromen, weinig inbreng hebben of zelfs in slaap vallen tijdens presentaties, trainingen of coachgesprekken ... Deze situaties kunnen aanleiding zijn om eens wat langer stil te staan bij de werkvormen die je gebruikt en het effect dat je ermee sorteert. Tien doelstellingen Het Groot Werkvormenboek is dé inspiratiebron voor iedereen die bijeenkomsten en vergaderingen op een en frisse en resultaatgerichte manier wil vormgeven. Het boek bevat maar liefst 120 verschillende, interactieve werkvormen, geordend naar tien doelstellingen: kennismaken; uitwisselen; kennis overdragen; discussiëren; beslissen; brainstormen; plannen maken; evalueren; vaardigheden oefenen; en informeren. Interactieve werkvormen Voor de doelstelling Kennismaken wordt bijvoorbeeld de werkvorm Sleutelbos aangedragen. Deelnemers laten hierbij hun sleutelbos zien en vertellen aan de hand hiervan iets over zichzelf. Deze werkvorm is een korte 'ijsbreker' die mensen een kapstok biedt om makkelijk kennis te maken binnen een nieuwe groep. Op een natuurlijke manier komen er werkgerelateerde en meer persoonlijke aspecten mee aan de orde. Succesvol begeleiden Alle werkvormen in Het Groot Werkvormenboek worden stap voor stap uitgelegd, geïllustreerd en verrijkt door ervaringen, suggesties en voorbeeldvragen. Het boek geeft uitleg over de theorie en gedachtegang achter het kiezen en het gebruiken van verschillende werkvormen. Het zet bovendien tips, trucs en valkuilen voor het succesvol begeleiden van iedere afzonderlijke werkvorm overzichtelijk op een rij. Voor wie? Het Groot Werkvormenboek is bedoeld voor leidinggevenden of trainers die plezier hebben in het regisseren van bijeenkomsten en geïnspireerd willen worden om in hun aanpak te variëren en zo inhoud effectief te behandelen. Het boek is gericht op de groeiende groep enthousiaste managers, trainers en docenten die hun overlegsituaties actiever willen maken en tegemoet willen komen aan de verschillende wensen en voorkeuren van hun deelnemers.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Communicatie, leiderschap en presentatie – wat is de werkvorm voor jouw organisatie?

Een leesbaar verzamelboek van 120 verschillende werkvormen. De werkwijze binnen de ene organisatie (of zelfs voor een ZZP'er) kan volledig verschillen van de ander. Vaak is er gekozen voor een bepaalde werkvorm, maar vaker ook niet. De werkvorm is dan een combinatie van interne gewoontes of trial & error. Dit hoeft dus niet altijd de correcte werkvorm te zijn. Het Groot Werkvormenboek is voor de bewuste ondernemer, leider en manager die doelgericht wil werken in vergaderingen of trainingen. Bij extensie kan dit de gehele werkomgeving veranderen. Het is een boek over doortastend leiderschap waarin elke werkvorm duidelijk en stapsgewijs uiteen wordt gezet.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Angela Talen, Sasja Dirkse-Hulscher
UitgeverijBoom Uitgevers Amsterdam
ISBN9789461279644
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's403
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte5430 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten