Het grote poetsboek-   eReader eBook

Diet Groothuis • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 4 dagen geleden.

Het grote poetsboek is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Hoe verjaag je fruitvliegen? Is het nog mogelijk om die vetvlek uit een nieuwe jurk te krijgen? Hoe vaak moet je je huis ventileren? Wie weet dit soort dingen nog? Je moeder weet het, je oma wist het, maar leren onze kinderen nog wel echt poetsen? Het leven is een onophoudelijke oorlog tegen troep en viezigheid, maar die oorlog is makkelijker te winnen dan je denkt. Diet Groothuis heeft net zo’n hekel aan schoonmaken als u en ik, maar ze weet dat een fris, opgeruimd en schoon huis rust brengt in hoofd en lichaam. De kennis van haar ouders en grootouders geeft ze door via dit boek, dat bol staat van de wetenswaardigheden, handige schema’s, duurzame tips en slimme trucjes. Van stappenplan van dag tot dag tot jaarplanning; het is nog nooit zo eenvoudig geweest om je goede voornemens om te zetten in daden.

Dit boek in de pers

Aanstekelijke schrob- en boenbijbel met zoveel humor dat schoonmaken bijna een feestje lijkt.  
Algemeen Dagblad  

Poetsgoeroe Diet Groothuis redt ons met het leuke Het grote poetsboek dat bol staat van tips, slimme trucjes, een jaarplanning en stap-voor-stapaanpak. Doe dat schort maar om!  
Margriet  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Geen tips van een poetsfreak, maar makkelijke, snelle kuisadviezen die je zin geven om aan de slag te gaan.

Het Grote Poetsboek begint met het motto: "What good is it if you read Plato and never clean your toilet?". Daarmee is meteen de toon gezet: je krijgt niet alleen massa's praktische tips - dat verwacht je wel van een poetsboek - maar ook tal van grappige bedenkingen en anekdotes. Eerst het praktische deel: dat voldoet ruimschoots aan de verwachtingen. Je krijgt planningen en schema's, tips en tricks, veel uitleg over het materiaal waarmee je aan de slag kunt en per ruimte een handig programma. Daarnaast ook info over vlekken in je kleren, ongewenste beestjes in huis en groene tegels op je terras. Kortom: met dit poetsboek krijg je álles weer proper. De kracht van dit boek zit 'm in de geloofwaardigheid. Auteur Diet is geen poetsfreak die haar dagen vult met schrobben, dweilen en opruimen. Ze is eerder lui en chaotisch beweert ze. Hoe sneller haar huishouden gedaan is, hoe liever. En dat voel je aan de poetstips: ze zijn snel en makkelijk, met oog voor het milieu (als je soda kúnt gebruiken, neem dat dan in plaats van een vervuilender alternatief!). Veel mensen weten vandaag niet meer hoe ze moeten kuisen - vroeger was het iets dat je leerde van je moeder, vandaag modderen we maar wat aan met hier en daar een tip die we op internet vinden. Maar het échte poetsen - je wc proper houden, een oven zonder aangekoekte resten - dat kunnen velen vandaag niet meer. Dankzij Diet lukt het wel - meer zelfs: je krijgt zowaar zin om je huis onder handen te nemen, zonder dat het een onoverkomelijk karwei lijkt.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over opruimen
  • vrolijke boeken waar je iets van opsteekt

Details:

Auteur(s)Diet Groothuis
IllustratorTijs Koelemeijer
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045029412
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's269
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2099 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten