Het had erger gekund-   eReader eBook

Richard Ford • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Het had erger gekund is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Niemand schrijft met zo’n mededogen over het gewone leven als Richard Ford

Kerst 2012, twee maanden na de vernietigende doortocht van orkaan Sandy. Frank Bascombe, die na zijn mislukte schrijverscarrière jarenlang als makelaar gewerkt heeft , blikt als achtenzestigjarige terug op zijn leven. Hij bezoekt, tegen wil en dank, zijn ex-vrouw in een luxe verzorgingshuis, een stervende oude vriend en een kennis aan wie hij zijn vroegere, nu door de orkaan verwoeste huis heeft verkocht. Ook hoort hij een schokkend verhaal over wat er ooit in het souterrain van zijn eigen huis is gebeurd.

In vier korte en onweerstaanbaar goed geschreven episodes laat Richard Ford Frank Bascombe terugkeren, het bekende hoofdpersonage uit de trilogie The Sportswriter, Independence Day en The Lay of the Land. De confrontaties met diens verleden leiden tot vaak scherpe en satirische bespiegelingen over zijn bestaan en de werkelijkheid van het ouder worden. Maar ach, het had allemaal erger gekund.

Dit boek in de pers

Met een briljant gevoel voor contemporaine taal schetst Ford de monologen van zijn hoofdpersoon en de portretten van diens gesprekspartners. Hij is raak, geestig, levensbevestigend.  
NRC  

Het hele boek is een soort reis waarbij je onafgebroken de stem van Bascombe hoort knauwen, en die droge, wat slome, nasale stem is een groot plezier.  
De Volkskrant  

Werkelijk loepzuiver proza. (...) Anekdotes uit een alledaags doorzonleven, zou je denken, maar juist die heeft Richard Ford altijd zo'n magische schittering kunnen geven. Door ze detail voor detail op te roepen, gevat in die bezwerende zinnen waarin hij zijn verteller laat praten en denken: spreektalig en laconiek, maar o zo beeldend en droogkomisch; soms van een aforistische wijsheid; en bovenal verbijsterend intiem en levensecht.  
Het Parool  

Het had erger gekund is een oase van subtiele, bedachtzame rust en van contemplatie over het leven op de rand van het niet meer bestaan.  
De Groene Amsterdammer  

Een juweeltje.  
Esquire  

Scherpe bespiegelingen over het bestaan en de werkelijkheid van het ouder worden. Elke zin is een kunstwerk.  
ZIN  

Richard Ford (1944) is de laatste der Mohikanen. Na het overlijden van John Updike zijn hij en Don De Lillo de enigen van de generatie die de lezer het gevoel geven dat het waar is wat er staat. Dat het klopt. (...) Een meesterwerk.  
Dagblad De Limburger  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over herinneringen
  • romans

Details:

Auteur(s)Richard Ford
UitgeverijDe Bezige Bij Antwerpen
ISBN9789460423628
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's164
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1042 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten