Het huis met de leeuwen-   eReader eBook

Tania Heimans • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Het huis met de leeuwen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Weinig mensen weten dat er aan de voorzijde van Rotterdam Centraal ooit een diergaarde lag. Lange tijd was deze uitgestrekte tuin vol exotisch leven een lustoord voor de elite. Daar stond ook het huis van de laatste diergaarde - directeur en zijn gezin: dr. Koenraad Kuiper, zijn vrouw Corry en hun vier kinderen. Een bezoek aan de Rotterdamse dierentuin was voor Corry als kind altijd al een avontuur. Toen ze er in 1924 met haar gezin kwam wonen wilde ze meer zijn dan alleen de directeursvrouw. Ze schreef voor NRC een column over haar leven, verbleef regelmatig in het artistieke milieu in Zwitserland en verkoos vaak haar eigen vrijheid boven de dienstbaarheid aan het gezin. Maar daarnaast bood zij een thuis aan pleegkinderen, leeuwenwelpen en dingo’s. Het bombardement van mei 1940 maakte een tragisch einde aan de diergaarde.

Dit boek in de pers

Een pakkende en tegelijk respectvolle roman.’ ‘Heimans zet zichzelf hiermee als schrijfster van biografische romans volledig op de kaart.’ ‘Heimans heeft met Het huis met de leeuwen een prachtige roman over een tot nu toe nagenoeg onbekende vrouw geschreven en haar daarmee alsnog een plek in de Nederlandse geschiedenis gegeven  
EINDHOVENS DAGBLAD  

Wat kan Tania Heimans meeslepend vertellen over het mondaine Rotterdam van de jaren dertig. En ze heeft er een sprankelende roman over geschreven waarin Diergaarde Blijdorp achtergrond is voor een verhaal over liefde, neushoorns en geluk. Aanrader.  
ABDELKADER BENALI  

Het Rotterdam van voor de oorlog en na het bombardement wordt met veel oog voor detail opgeroepen. Het huis met de leeuwen is niet alleen een prettig geschreven, historisch relaas over een dierentuin, maar vooral ook het verhaal van een eigenzinnige vrouw, die zich niet laat vangen in de kooi van de conventies.  
NELLEKE NOORDERVLIET  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Mooi historisch familieverhaal tegen het Rotterdam in de eerste helft van de twintigste eeuw. Een prachtig tijdsbeeld.

Dit is het geromantiseerde verhaal over de dierentuin tegenover het huidige centraal station in Rotterdam in de eerste helft van de twintigste eeuw. Hoofdpersoon is de vrouw van de laatste directeur van de dierentuin. Zij was een bijzonder mens. Ze runde haar gezin, man en vier kinderen, maar koos ook bij tijd en wijle voor zichzelf. Ze schreef columns voor NRC, en vertoefde ook in artistieke kringen in Zwitserland. Historica Heimans heeft hiermee een mooi tijdsbeeld geschetst. Dit boek is niet alleen een enerverend familieverhaal, maar geeft een goed beeld van de levensomstandigheden in die tijd. De diergaarde wordt verwoest tijdens het bombardement van 1940, maar gelukkig is het de jaren erna weer opnieuw gestart als diergaarde Blijdorp.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over het begin van de 20e eeuw
  • vrolijke verhalen uit het echte leven

Details:

Auteur(s)Tania Heimans
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789026330797
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's290
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte11505 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten