Het lam-   eReader eBook

Jannie Regnerus • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Het lam is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het lam is het symbool van de onschuld, maar wat gebeurt er als op een dag een boosaardig onheil dat lam bedreigt? Clarissa s zoontje Joris is een kleuter wanneer hij zich verwondert over een dood lam dat op een marktplein is achtergebleven. Niet lang daarna plast hij bloed. Kanker. Machteloos moet Clarissa toekijken hoe haar kind slopende behandelingen ondergaat. Het verandert haar waarneming van de wereld om haar heen, waar sluipenderwijs kleur en leven uit verdwijnen totdat zij alleen nog verval en eindigheid ziet. Kunst biedt tegenwicht, ze neemt Joris mee naar Gent om daar samen Het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck te aanschouwen en hem en zichzelf ervan te overtuigen dat lang niet alle lammeren doodgaan. Ingehouden en onderkoeld en zonder het geringste spoor van sentimentaliteit beschrijft Jannie Regnerus hoe een vrouw zich staande probeert te houden tegenover het leed van haar ernstig zieke kind. Het is de ongewone combinatie van beelden-associaties-taal die deze roman tot een wonder van verbeelding maakt.

Dit boek in de pers

Het lam is een hoekig en grimmig lijdensverhaal, gezien door de ogen van een nietsontziende moeder. (...) Het aantrekkelijke van Het lam is nu juist dat het zo aards is en zo doordrenkt van maar al te menselijke gevoelens.  
NRC  

In een gevoelig verhaal laat Jannie Regnerus de dingen spreken.  
De Volkskrant  

Jannie Regnerus schildert met zinnen. Haar zintuiglijke proza geeft haar een unieke stem.  
De Telegraaf  

Verpletterend proza (...) Leed wordt gesublimeerd tot kunst, de angst voor de dood wordt zo hanteerbaar gemaakt. Slechts zo'n honderdveertig bladzijden telt dit wonderschone boek. Toch heeft het gewicht. Het lam toont de wanhoop van een moeder, geeft woorden aan de naïeve wereld van een kind. In essentie: via (woord)kunst wordt rouw verpletterend in beeld gebracht.  
De Telegraaf  

Raak, zuiver en subtiel vertolkt Regnerus de wanhoop van een moeder met een doodziek kind.  
Trouw  

Regnerus weet met haar uitgebeende stijl toch zeer sterke emoties op de roepen: in deze 140 pagina's tellende roman treft elk woord doel.  
Elsevier  

In Het lam van Jannie Regnerus [wordt] pijnlijk precies wat er gebeurt als de diagnose kanker gesteld wordt voor je kind. (...) Regnerus beschrijft zo precies de verschillende stadia van het ziekteproces, dat je af en toe het boek weg wilt leggen omdat de inhoud je te na komt.  
Leeuwarder Courant  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over kanker
  • duistere verhalen

Details:

Auteur(s)Jannie Regnerus
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025441258
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's1
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte602 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten