Het moordend testament-   eReader eBook

Jonathan Coe • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Het moordend testament is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het zijn de jaren tachtig en de familie Winshaw wordt steeds rijker en wreder. Columniste Hilary wordt goed betaald om te liegen in de krant. Henry laat ziekenhuizen ombouwen tot parkeerplaatsen. Roddy verkoopt kunst in ruil voor seks. Thomas wordt steenrijk op de beurs. En Mark verkoopt wapens aan dictators.

Aan Michael Owen, de jonge biograaf van de Winshaws, valt de schone taak toe het wespennest dat deze familiegeschiedenis is, te betreden. Het is onvermijdelijk dat hij daarbij niet alleen de verfoeide Winshaws, maar ook zichzelf voortdurend tegenkomt.

Het moordend testament is tegelijk een spannende detective en een wervelende politieke satire, waarmee de Britse meesterverteller Jonathan Coe definitief doorbrak bij het grote publiek.

Dit boek in de pers

Het meest bekend en geliefd is toch de Jonathan Coe die in satirische romans zijn landgenoten en hun (politieke) geschiedenis voor de lachspiegel zet. Die fel en geestig de draak steekt met Margaret Thatcher en Tony Blair, niet zelden in boeken die een komische draai geven aan oude pulpcliches. In zijn doorbraakroman Het moordend testament (What a carve up) laat Coe de gruwelen van de jaren tachtig zien door het prisma van een kolderieke horrorplot,  
Het Parool  

Het moordend testament is niet alleen een van de meest expliciete maatschappij-kritische romans van de afgelopen jaren, het is dankzij zijn geraffineerde constructie ook een van de meest amusante boeken van de recente Engelse literatuur.  
Trouw  

Een weergaloze satire op de conservatieve jaren tachtig.  
De Tijd  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over materialisme
  • romans over de jaren 80

Details:

Auteur(s)Jonathan Coe
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
ISBN9789023482406
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's544
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte4462 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten