Het nulnummer-   eReader eBook

Umberto Eco • eBook

€ 3,99

Direct downloaden

Het nulnummer is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Een alarmerende en sombere kijk op ons vermogen om weg te kijken.' ROBERTO SAVIANO IN L'ESPRESSO 'Het nulnummer is niet alleen een vermakelijk boek, maar zal op krantenredacties inslaan als een bom, omdat er waarheden in staan die lastig verteerbaar zijn.' CORRIERE DELLA SERA 'Een snelle en vermakelijke roman.' LA STAMPA 'Eco wendt elk middel aan om de goedgelovigheid van zijn lezers op de proef te stellen.' IL SOLE 24 ORE 'Het nulnummer is een heleboel tegelijk: thriller, historische roman, groteske liefdesgeschiedenis en kleine ontdekkingsreis door onbekend Milaan, waar de plot zich afspeelt.' DE VOLKSKRANT Wie aan Umberto Eco denkt, denkt aan de beste en spannendste historische romans die er de afgelopen dertig jaar zijn geschreven. Met Het nulnummer waagt Eco zich voor het eerst aan een roman die zich afspeelt in de recente geschiedenis. Plaats van handeling is Milaan, 1992, twee jaar voor de eerste verkiezingsoverwinning van Silvio Berlusconi. Een groep journalisten is bezig voor een nieuwe krant een aantal nulnummers te schrijven waarin gebeurtenissen uit het nabije, roerige verleden van Italië worden gepresenteerd als 'nieuws' en van commentaar worden voorzien. In hun zoektocht naar onderwerpen komen ze met de meest onwaarschijnlijke - maar altijd mogelijke - verhalen op de proppen. Een van die verhalen betreft de Italiaanse dictator Benito Mussolini. Is hij aan het einde van de oorlog wel echt vermoord? Of is dat een leugen, en was hij wellicht de dieper liggende oorzaak van alle ellende in het naoorlogse Italië, zoals de moorden op politicus Aldo Moro en onderzoeksrechter Giovanni Falcone, de mysteries rond de vrijmetselaarsloge P2, de smeergeldschandalen, en wat dies meer zij? In alle rust bereidt de redactie de eerste nulnummers voor - totdat er een dode valt. Umberto Eco schetst een indringend, bij vlagen buitengewoon geestig, maar vooral ontluisterend beeld van Italië en de Italiaanse journalistiek. Het nulnummer is een spannende roman over een bittere en groteske episode, gebaseerd op ware gebeurtenissen, tegen de achtergrond van de opkomst van een van de meest megalomane politici van ons tijdsgewricht. Umberto Eco (1932) is een van de grootste en succesvolste schrijvers van Europa. Vijfendertig jaar geleden werd hij beroemd met zijn historische roman De naam van de roos, waarna romans volgden als De slinger van Foucault, Het eiland van de vorige dag, Baudolino en De mysterieuze vlam van koningin Loana. Met zijn wereldwijd lovend ontvangen roman De begraafplaats van Praag betoverde hij opnieuw miljoenen lezers. Het nulnummer is zijn eerste roman die de recente geschiedenis tot onderwerp heeft.

Dit boek in de pers

Het nulnummer is een heleboel tegelijk: thriller, historische roman, groteske liefdesgeschiedenis en kleine ontdekkingsreis door onbekend Milaan, waar de plot zich afspeelt.  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

In sneltreinvaart word je een verhaal ingezogen vol complottheorieën.

Umberto Eco, 83 jaar oud, een klinkende naam. Bekend van grootse en vooral ook dikke historische romans. Het eerste wat je dan ook opvalt aan ‘Het nulnummer’ is dat het boek ‘maar’ 200 pagina’s telt. Daarin wijkt hij al af van zijn standaard werk, maar dan speelt dit verhaal zich ook nog eens af in de jaren ’90. En dat is toch niet zo historisch als je zou verwachten. Wat wel overeenkomt met eerder werk is het meeslepende karakter van het boek. In sneltreinvaart word je een verhaal ingezogen vol complottheorieën en samenzweringen. Gelukkig, zo kennen we de auteur! Deze keer worden alle schandalen van de naoorlogse Italiaanse politiek behandeld. Uitzinnige theorieën over bijvoorbeeld Berlusconi en de paus worden uitgezocht voor een nulnummer, een krant die nooit uit zal komen. Maar dat weet alleen de eigenaar. De redacteuren bedenken de ene complottheorie na de andere voor een krant die eigenlijk alleen maar bedoeld zal zijn als chantagemiddel. Tot één van de redacteuren wordt vermoord… zou hij toch op het goede spoor zitten? Eco schrijft met humor en geeft een bijzonder kijkje in de journalistiek en de Italiaanse politiek. Na het lezen kun je niet anders dan onder de indruk zijn van de kennis van de auteur. Mooi boek, met plezier gelezen.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over journalistiek
  • Italiaanse auteurs

Details:

Auteur(s)Umberto Eco
UitgeverijPrometheus
Vertaler(s)Patty Krone, Yond Boeke
ISBN9789044628364
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's148
Verschijningsdatum
Formaat
ePub
ePub is een open standaard formaat voor eBooks. Dit formaat wordt door praktisch alle e-readers en e-reader apps op tablets behalve de Amazon Kindle ondersteund.
Bestandsgrootte1142 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten