Het oerboek van de mens-   eReader eBook

Carel van Schaik, Kai Michel • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Het oerboek van de mens is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Geen boek ter wereld heeft meer mensen bewogen dan de Bijbel. Maar de Bijbel is altijd vereerd – of verguisd – als het woord van God. Bijna niemand leest het boek voor wat het werkelijk is: het dagboek van de stoutmoedige pogingen van de mensheid om te gaan met de beproevingen van het leven. De Bijbelverhalen geven een diep inzicht in het wezen van Homo sapiens. Gewapend met de laatste inzichten uit de cognitiewetenschappen, de ontwikkelingsbiologie, de archeologie en de godsdienstgeschiedenis zijn biologisch antropoloog Carel van Schaik en historicus Kai Michel op reis gegaan door het boek der boeken, van de Hof van Eden tot de heuvels van Jeruzalem. Ze ontdekken verrassende betekenissen in oude, soms raadselachtige geschiedenissen en komen tot een nieuwe visie op de culturele ontwikkeling van de mens sinds het begin van onze beschaving. Van Adam en Eva tot koning Salomo, van de profeten tot Jezus van Nazareth en zijn moeder Maria: Van Schaik en Michel leggen de echte redenen bloot van Eva’s baringspijnen, zij laten zien wat goed was aan Gods toorn en slecht aan Zijn liefde. Ze tonen aan dat de Joodse wetten het werk waren van verrassend logische, zelfs wetenschappelijke geesten. En ze ontdekken de waarheid over zonde, de duivel en het hiernamaals. Wie de Bijbel leest vanuit evolutionair perspectief zal misschien niet God zelf beter begrijpen, maar wel wat het betekent mens te zijn.

Dit boek in de pers

Gods woord is mensenwerk – tot op de laatste punt en komma. Twee ongelovige Bijbelfanaten schreven een handleiding bij een tegendraadse bestseller.  
De Standaard  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Indrukwekkend werk over de evolutie en de Bijbel

Gedrags- en evolutiebioloog Carel van Schaik schreef samen met historicus en wetenschapsjournalist Kai Michel 'Het Oerboek Van De Mens' - de evolutie en de Bijbel. In dit boeiende werk gaan de auteurs op reis door de Bijbel. Ze ontdekken verrassende betekenissen in oude raadselachtige geschiedenissen en komen tot een nieuwe visie op de culturele ontwikkeling van de mens sinds het begin van onze beschaving. Wie de Bijbel leest vanuit evolutionair perspectief zal misschien niet God zelf beter begrijpen, maar wel wat het betekent mens te zijn. "Fascinerend boek van de Nederlandse evolutiebioloog Carel van Schaik biedt een verrassend perspectief op de Bijbel." - Elsevier. "Het is gewoon verbluffend hoeveel uit de Bijbel betekenis krijgt in een evolutionair licht. Een must-read." - Daniel Lieberman. "Een openbaring (intellectueel gezien)! Lezers van het boek van Van Schaik en Michel zullen de Bijbel nooit meer op dezelfde manier lezen." - Michael Tomasello.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over de evolutie
  • non-fictie met diepgang

Details:

Auteur(s)Carel van Schaik, Kai Michel
UitgeverijBalans
ISBN9789460030475
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's444
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte915 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten