Het Onwaarschijnlijkheidsprincipe-   eReader eBook

David Hand • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Het Onwaarschijnlijkheidsprincipe is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In het boek 'Het onwaarschijnlijkheidsprincipe' laat statisticus David Hand zien dat buitengewoon zeldzame gebeurtenissen vaak allesbehalve zeldzaam zijn. Integendeel, ze zijn heel alledaags. Statistisch gezien zouden we allemaal minstens één keer per maand een wonder moeten meemaken. David Hand is een meester in het toegankelijk maken van statistiek en kansberekening. Hij laat de lezer kennismaken met het onwaarschijnlijkheidsprincipe, dat verklaart waarom we in het buitenland een bekende tegen het lijf kunnen lopen of op een dag vier keer hetzelfde ongebruikelijke woord tegenkomen, maar ook hoe het mogelijk is dat iemand twee keer de loterij wint of meermalen door de bliksem wordt getroffen en nog steeds leeft.

Dit boek in de pers

Hand heeft een voortreffelijke inleiding geschreven in het kritische denken die- ongeacht je wiskundig inzicht- voor iedereen toegankelijk is.  
NEW SCIENTIST  

Een zeer boeiend boek over hoe het kan dat mensen een hole in one slaan of de loterij winnen. Het zou verplichte kost voor ons allemaal moeten zijn.  
THE WASHINGTON POST  

Hand biedt veel stof tot nadenken. Zijn boek mixt intuïtief onaannemelijke anekdotes met licht verteerbare statistiek.  
PUBLISHERS WEEKLY  

Details:

Auteur(s)David Hand
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789026328565
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1029 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten