Het rijbewijs van Nematollah-   eReader eBook

Marja Vuijsje • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Het rijbewijs van Nematollah is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Behalve een paar nostalgische anekdotes weet Arash niets van zijn overleden vader Nematollah. Als hij vanuit Nederland op zoek wil gaan naar diens levensverhaal, wordt hij door zijn dochter geconfronteerd met zijn eigen verleden. Zij wil nu eindelijk wel eens weten waarom haar vader in 1982 uit Iran vertrok. Waarom wordt er over dat verleden gezwegen? In Het rijbewijs van Nematollah vertelt Marja Vuijsje het verhaal van een gewone Iraanse familie. Een gezin dat in de jaren zestig net als miljoenen anderen naar Peyton Place keek. Hun lotgevallen staan centraal in deze aangrijpende, ruim een eeuw omvattende kroniek. Maar de indrukwekkende geschiedenis van Iran komt ook voorbij, met als apotheose de Iraanse Revolutie en de diaspora van talloze families, onder wie de nazaten van Nematollah.

Dit boek in de pers

Het verhaal van een Iraanse vluchteling in Nederland  
De Standaard  

Met haar aanpak legt ze als het ware een historische bodem onder Erdbrinks verslaggeving over het leven van alledag (in Iran). (..)Een boek met een beklemmende actualiteitswaarde.  
De Volkskrant  

Deze migratiegeschiedenis is een lezenswaardige die afrekent met vooroordelen. Opgediend in inspirerend taalgebruik, mooie volzinnen en oog voor detail. (...) een boek met een uiterst actueel thema dat kundig en passioneel wordt uitgewerkt.  
Hebban.nl  

Knap en aangrijpend. Het rijbewijs van Nematollah leest als een universele migratiegeschiedenis: net als veel van zijn lotgenoten waagde Arash zijn leven om zich uiteindelijk nergens echt thuis te voelen. Maar het boek is ook de moeite waard omdat het een bijzonder inkijkje biedt in het land waar niks mag, maar alles kan, zoals Thomas Erdbrink het zo mooi noemt.  
Opzij  

Vuijsje schrijft zorgvuldig en met veel inlevingsvermogen. Ze reisde naar Iran en leerde zelfs Farsi.  
VPRO Gids  

Het rijbewijs van Nematollah is even geslaagd als Ons kamp, Vuijsjes geschiedenis van haar eigen Joodse sociaaldemocratische familie, in 2013 genomineerd voor de Gouden Boekenuil en Libris Geschiedenisprijs. Ook daarin plaatste ze 'de canon van gekoesterde herinneringen' en de dubbelzinnige omgang van een familie met haar bewogen verleden tegenover gedegen geschiedschrijving. (...) Gevoelig, inlevend, maar ook informatief en op zijn manier actueel.  
Standaard der Letteren  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over familiegeschiedenissen
  • boeken over Azië

Details:

Auteur(s)Marja Vuijsje
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045027739
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's191
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte345 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten