Het smelt-   eReader eBook

Lize Spit • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 14 uur geleden.

Het smelt is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In Eva’s geboortejaar worden in het kleine Vlaamse Bovenmeer slechts twee andere kinderen geboren, allebei jongens. De drie maken er hun hele jeugd samen maar het beste van, tot de puberteit aanbreekt. Opeens ontstaan er andere verhoudingen. De jongens bedenken wrede plannen en de bedeesde Eva kan hieraan meedoen of haar enige vrienden verraden. Die keuze is geen keuze. Dertien jaar na een snikhete zomer die volledig uit de hand loopt, keert Eva terug naar haar geboortedorp met een blok ijs in de kofferbak. Gaandeweg wordt duidelijk dat zij dit keer de plannen bepaalt. Vanaf de eerste bladzijde grijpt debutante Lize Spit de lezer bij de strot, om die 480 pagina’s lang niet los te laten. Genadeloos maar liefdevol: Het smelt is een roman die je verslagen achterlaat.

Dit boek in de pers

Het smelt smelt niet, het knettert. Lize Spit schreef een debuut dat je elke schrijver toewenst: vertrouwd, verrassend, fantasierijk en genadeloos. Het smelt is een langeafstandsraket die eerst slechts wat donkere schaduw werpt en schijnbaar zonder schade te veroorzaken overvliegt, maar dan alsnog precies berekend inslaat.  
De Standaard  

Lize Spit overtreft de stoutste verwachtingen. Een turf van 480 bladzijden, maar je glijdt erdoorheen als een warm mes door boter. Spit schrijft in een vlotte, erg fraaie taal en bouwt het verhaal uitstekend op.  
De Morgen  

Om maar meteen even scherp te stellen: het debuut van Spit verdient veel meer dan een kortstondige, gehypete triomftocht.  
Humo  

Spit schuwt het risico niet en levert een roman af die haar naam meteen vestigt als een van de grote literaire talentenin Vlaanderen."  
Het Nieuwsblad  

Plot en thema’s van Het smelt zijn niet per se vernieuwend, maar de invulling die Spit eraan geeft, met haar eigen stem, maakt het tot een oorspronkelijk en indrukwekkend debuut, zonder twijfel een van de beste, rijpste en trefzekerste in tijden.  
NRC  

Spit is wars van dramatiek, iets wat de intensiteit van de tragedie die Het smelt is flink vergroot. Het smelt is verwant aan de vroege Hugo Claus en Dimitri Verhulst. Geen slecht gezelschap om bij aan te sluiten.  
De Volkskrant  

Dit debuut zit stilistisch en compositorisch zo goed in elkaar dat je er een regen aan superlatieven op kunt los laten. Eén ding is zeker: Spit is het debuut ver vooruit.  
Het Parool  

Spit nagelt haar lezers aan hun stoel, niet bij machte verder te lezen, maar net zo min in staat om weg te kijken. Wie zo kan schrijven, is een groot talent.  
NOORDHOLLANDS DAGBLAD  

Het is jaren geleden dat we nog een grandioos debuut als dit mochten lezen.  
KNACK FOCUS  


Reviews & recensies

Frank Libeer

onze specialist ebooks

Zonder twijfel dé verrassing van het jaar!

Amper 27 is ze, en 'Het Smelt' is haar allereerste roman. Maar wat een binnenkomer in de Vlaamse letteren is die Lise Spit! Een vrouw rijdt terug naar haar geboortedorp, waar zich 15 jaar terug een drama heeft afgespeeld. Ze zint op wraak op twee jongens van haar klas. Hartsvrienden ware ze, 'de drie musketiers van het dorp'. Tot die vreselijke zomeravond, die helemaal uit de hand liep... De sfeer in 'Het Smelt' is onwaarschijnlijk triest en met momenten beklemmend, maar toch zit er een geweldige vaart in dit verhaal. De levendige, beeldende taal die Lise Spit gebruikt, heeft daar veel mee te maken. Knap ook hoe de auteur speelt met details die ze bewust verzwijgt zodat je als lezer pas laat in het verhaal de ware toedracht ontdekt. Zonder twijfel dé verrassing van het jaar!

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over een slechte jeugd
  • romans over dorpszaken

Details:

Auteur(s)Lize Spit
UitgeverijDas Mag Uitgeverij
ISBN9789082410662
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's407
Verschijningsdatum
Formaat
ePub
ePub is een open standaard formaat voor eBooks. Dit formaat wordt door praktisch alle e-readers en e-reader apps op tablets behalve de Amazon Kindle ondersteund.
Bestandsgrootte506 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten