Het startschot-   eReader eBook

Tim Butcher • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Toen de negentienjarige Gavrilo Princip op een mooie, zomerse dag in Sarajevo de Oostenrijks-Hongaarse troonopvolger Franz Ferdinand vermoordde, vuurde hij niet alleen de eerste schoten af van de Eerste Wereldoorlog, maar van de hele moderne geschiedenis. De reeks van gebeurtenissen die Princip in gang zette was zo overweldigend, dat zijn eigen leven nauwelijks bestudeerd is. Ten onrechte, zoals Tim Butcher bewijst met zijn schitterende, in Engeland bejubelde Het startschot. In dit boek, een unieke combinatie van geschiedenis, reisverslag en persoonlijk relaas, vertelt Butcher het verhaal van Gavrilo Princip. Butcher volgt diens levenspad van de valleien in Bosnië tot Belgrado en uiteindelijk Sarajevo, en maakt duidelijk hoe een arme, slimme Bosnische jongen zo kon radicaliseren. Hij doet verrassende ontdekkingen, en maakt gebruik van zijn eigen ervaringen als oorlogscorrespondent op de Balkan in de jaren negentig van de vorige eeuw. Het startschot is een adembenemend boek, dat zowel het moment waarop de wereld ten oorlog ging tot leven brengt, als de regio die de Europese geschiedenis gedurende een eeuw zou beïnvloeden. Schrijver en journalist Tim Butcher (1967) werkte van 1990 tot 2009 als oorlogsjournalist bij The Daily Telegraph, waarvoor hij verslag deed van conflictsituaties in onder andere de Balkan, het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Azië. Zijn boek over een reis door Congo, Bloedrivier, werd een nummer 1 bestseller in Engeland. Butcher woont en werkt momenteel in Kaapstad. `Dit boek is niet alleen het origineelste eeuwboek van de Eerste Wereldoorlog; het is een reisverhaal van zeldzaam inzicht en resonantie. Dominic Sandbrook, The Times `Een briljant en overweldigend boek, dat zowel de leek als de historicus zeer zal aanspreken. Ian Thomson, Financial Times `Een meesterwerk van historische empathie en verbeelding. Als Butcher zijn wandeltocht door het ruige landschap van Bosnië begint, wordt meteen duidelijk waarom het onderliggende idee van zijn boek zo briljant is. Het startschot is een hommage aan de kracht van een locatie als deur naar het verleden. Christopher Clark, auteur van Slaapwandelaars, The Guardian

Dit boek in de pers

Dit boek is niet alleen het origineelste eeuwboek van de Eerste Wereldoorlog; het is een reisverhaal van zeldzaam inzicht en resonantie.  
The Times  

Een meesterwerk van historische empathie en verbeelding. Als Butcher zijn wandeltocht door het ruige landschap van Bosnië begint, wordt meteen duidelijk waarom het onderliggende idee van zijn boek zo briljant is. Het startschot is een hommage aan de kracht van een locatie als deur naar het verleden.  
The Guardian  


Reviews & recensies

Het verhaal van de man achter de belangrijkste kogels van de 20e eeuw

Iedereen die ook maar een beetje in geschiedenis geïnteresseerd is, moet dit boek herkennen als klassieker. Er is veel geschreven over de schoten van Gavrilo Princip, de moordenaar van Franz Ferdinand, maar vrijwel niets over de man zelf. Tot nu. Butcher vertelt, na jarenlang onderzoek, het uiteindelijke verhaal achter de man die het startschot van de Eerste Wereldoorlog afvuurde. Het is een zoektocht door de bergen van Bosnië naar de uiteindelijke Zondagmorgen in 1914. Butcher schrijft bewogen maar gestructureerd, op zo’n manier dat je uiteindelijk echt inzicht begint te krijgen in Gavrilo Princip. Het Startschot is het ultieme relaas van een man die geschiedenis schreef, maar nooit zijn land vergat. Petje af voor Tim Butcher.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over de Eerste Wereldoorlog
  • diepgaande boeken over oorlog

Details:

Auteur(s)Tim Butcher
UitgeverijPrometheus
Vertaler(s)Roland Fagel
ISBN9789035141650
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's284
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte6697 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten