Het stille graf-   eReader eBook

Tove Alsterdal • eBook

€ 3,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Noordelijk Zweden, dicht bij de Finse grens. Het is winter en ijskoud als de eenzame Lars-Erik in een afgelegen, oude boerderij wordt doodgeslagen. Rond dezelfde tijd keert Katrine terug uit Londen, waar ze ontslagen is als correspondent voor de Zweedse radio. Thuisgekomen ontdekt ze dat haar moeder dement is geworden. Wanneer Katrine de spullen uit haar ouderlijk huis inventariseert, stuit ze op geheimen die al decennialang zijn verzwegen. Alles wijst erop dat de antwoorden te vinden zijn in het noordelijke stadje Kivikangas en meer naar het oosten, in de gevallen Sovjet-Unie. Katrine ontrafelt gaandeweg de geschiedenis van haar familie en wat het verband is met de moord op Lars-Erik. Het stille graf is een ingenieus geconstrueerde pageturner over het menselijk verlangen naar een leven dat de moeite waard is. Alsterdal legt een beklemmende familiegeschiedenis bloot die teruggrijpt naar verschillende periodes in de twintigste eeuw. Tove Alsterdal (1960) is schrijfster en journaliste. Ze schreef teksten voor toneel, film en opera. Ze woont in Stockholm. Eerder schreef ze Vrouwen op het strand, dat werd verkocht aan negen landen. `De beste Zweedse thriller van het jaar. Liza Marklund

Dit boek in de pers

Een thriller die je van de eerste tot de laatste bladzijde in de ban houdt, met een plot zo gelaagd en complex dat deze zich niet in een paar woorden laat omvatten.  
VN'S DETECTIVE & THRILLERGIDS  


Reviews & recensies

Prachtig geschreven thriller met een heel interessant decor

'Het stille graf' is een kwalitatief goede thriller, heel mooi geschreven. En boeiend tot de laatste punt. Hoofdpersoon is journaliste Katrine die in het huis van haar dementerende moeder een brief vindt van een makelaar over een huis van haar moeder waar zij geen weet van heeft. Tijdens haar zoektocht naar de waarheid komt ze duistere geheimen tegen in het dorp waar haar moeder vandaan kwam. Ook besteedt de auteur aan de opkomst van het communisme, de rode draad in het verhaal. Dat maakt deze thriller extra interessant. En heel krachtig, want je merkt de kunde van de auteur in elk woord. Het onderzoek is goed uitgevoerd en ze weet het verhaal in geweldig taalgebruik over te brengen. En geen moment ontbreekt de spanning. Het boek kreeg in de VN Thrillergids het hoogst haalbare aantal sterren en van mij krijgt Tove Alsterdal er nog een bij. Prachtig!

Bekijk alle reviews van Marike 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over familiegeschiedenissen
  • ijskoude thrillers

Details:

Auteur(s)Tove Alsterdal
UitgeverijPrometheus
ISBN9789044623338
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1272 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten