Het tumult van de tijd-   eReader eBook

Julian Barnes • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Het tumult van de tijd is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Eind jaren dertig staat een jonge man – aanstormende componist, toegewijde huisvader – met een ingepakt koffertje bij de lift van een flatgebouw in Leningrad. Hij wacht er de hele nacht, nachtenlang, in de overtuiging dat hij opgepakt zal worden en afgevoerd naar het Grote Huis. Geen enkele beroemdheid die hij in de afgelopen tien jaar heeft ontmoet, kan hem nu helpen. En weinig mensen die naar het Grote Huis worden afgevoerd, komen ooit terug. Aldus begint de eerste roman van Julian Barnes sinds zijn met de Man Booker Prize bekroonde Alsof het voorbij is. Een verhaal over de botsing tussen Kunst en Macht, en de compromissen die een kunstenaar moet aangaan om zijn stempel op de wereld te drukken – dit allemaal aan de hand van de fictionele biografie van een van de grootste componisten van de twintigste eeuw, Dmitri Sjostakovitsj. 'Het tumult van de tijd' is wel Barnes’ meest diepgaande werk tot nu toe, het werk van een literaire grootmeester.

Dit boek in de pers

Ook componist Sjostakovitsj moest het ontgelden bij de Sovjet-machthebbers. In een grimmige roman, die eerder een studie lijkt over de verhouding tussen kunstenaar en dictatuur, klinkt een sonore dreun.  
NRC  

Het tumult van de tijd is een studie over de verhouding tussen kunstenaar en dictatuur, een studie over hoe ver je moet en kan gaan om je hui (en de huiden van je dierbaren) te redden.  
NRC Next  

Fenomenaal inlevende fictieve biografie van de Russische componist Sjostakovitsj  
Trouw  

Met een fenomenaal inlevingsvermogen richt hij de mens Dimitri Sjostakovitsj voor ons op, een nerveuze man met tientallen tics, altijd levend met angst, gebroken door een halve eeuw bemoeienis van het Sovjetgezag.  
Trouw  

Het is heel interessant en heel mooi opgeschreven.  
Algemeen Dagblad  

Meesterlijk.  
Vrij Nederland  

Barnes wekt de componist succesvol tot leven. Zijn observaties zijn raak en soms prachtig, zijn toon is mild en berustend. Tegelijk is deze roman van een grote ernst.  
Elsevier  

Julian Barnes is een meesterlijk essayist  
De Groene Amsterdammer  

De terreur van angst is verweven met dit boek, bijna voelbaar bij het omslaan van de paginas. Barnes maakt het uitdragen van emoties in zijn literatuur an sich.  
Hebban.nl  

Meesterwerk.  
The Guardian  

Belangrijke roman over menszijn in tijden van oorlog.  
Dagblad De Limburger  

Een diepgaand, fijnzinnig geschreven boek over het leven van de Russische Dmitri Sjostakovitsj. Een pareltje.  
Nederlands Dagblad  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Fictieve biografie van componist Sjostakovitsj, die moest werken onder de dictatuur van Stalin. Diepgravende verhandeling over fundamentele levensvragen.

In deze fictieve biografie over de Russisiche componist Dmitri Sjostakovitsj beschrijft Julian Barnes de dilemma’s van deze Russische kunstenaar, die moet werken onder een dictatuur. Hij heeft bijna zijn hele leven gewerkt in angst om opgepakt te worden, of om uit zijn beroep gezet te worden. Barnes beschrijft hoe de macht van Stalin de vrije wil van de kunstenaar inperkt. Hoe de componist steeds in angst leeft. Welke compromissen hij heeft gesloten met zichzelf, waardoor hij door kon blijven componeren. Maar tegen welke prijs? En wat dragen we nu eigenlijk werkelijk bij in deze wereld?

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over klassieke muziek
  • donkere dromerigheid

Details:

Auteur(s)Julian Barnes
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Ronald Vlek
ISBN9789025446697
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's137
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1903 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten