Het uur der waarheid-   eReader eBook

Maarten Asscher • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Het uur der waarheid is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Hoe is het om in de gevangenis te zitten? Om maanden- of zelfs jarenlang in eenzaamheid door te brengen? En wat kan de literatuur ons daarover leren? Het uur der waarheid is een zoektocht naar de essentie van drie beroemde 19deen 20ste-eeuwse gevangenisgetuigenissen, van Silvio Pellico, Oscar Wilde en Albrecht Haushofer. In of vlak na hun gevangenschap schreven zij elk een beroemd geworden autobiografie. Maar staat daar ook de waarheid in over hun gevangeniservaring? Tegenover deze drie schrijvers plaatst Asscher drie schrijvers die de gevangeniservaring als onderwerp kozen voor hun literaire verbeelding: Stendhal, Charles Dickens en Jan Campert. Welke categorie boeken – de getuigenis of de verbeelding – draagt de benauwenis van de gevangeniservaring het sterkst op de lezer over?

Dit boek in de pers

Literaire analyses zijn een kolfje naar Maarten Asschers hand en alleen al een goede reden om Het uur der Waarheid te lezen.  
NRC  

De gedetailleerde analyses maken van Het uur der waarheid een fascinerende tweestrijd, grofweg tussen non-fictie en fictie, echt en verzonnen, eentje die niet op voorhand is beslist.  
De Volkskrant  

De promovendus geeft een interessante inkijk in het thema, trekt nuttige dwarsverbanden en komt met leuke weetjes. Asscher heeft bovendien een aangename verteltrant en formuleert in mooie, soepele volzinnen.  
Trouw  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over gevangenschap
  • uitdagende non-fictieverhalen

Details:

Auteur(s)Maarten Asscher
UitgeverijAtlas-Contact
ISBN9789045030456
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's339
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1127 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten