Het verborgen leven van bomen-   eReader eBook

Peter Wohlleben • eBook

€ 13,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 5 dagen geleden.

Het verborgen leven van bomen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In het bos gebeuren verbazingwekkende dingen: bomen communiceren met elkaar. Bomen die niet alleen liefdevol voor hun nageslacht zorgen, maar ook voor hun oude en zieke buren. Bomen met emoties, gevoelens en een geheugen. Moeilijk te geloven? Misschien, maar het is waar!

Boswachter Peter Wohlleben vertelt fascinerende verhalen over de onverwachte en ongelooflijke vaardigheden van bomen. Hij combineert de laatste wetenschappelijke inzichten met zijn eigen ervaringen uit het bos, en creëert zo een opwindende nieuwe kennismaking met levende wezens die we dachten te kennen, maar nu pas echt leren begrijpen. En zo betreden we een compleet nieuwe wereld...

Het geheime leven van bomen is een onweerstaanbare liefdesverklaring aan het bos.

Dit boek in de pers

Boswachter Peter Wohlleben is geen bomenknuffelaar en al helemaal geen zweverig type. Hij schreef wel een boek over de vriendschappen van bomen, hun taal en gedrag.  
NRC  

De boswachter vindt de kennis die er nu al is over bomen en hun gevoelsleven voldoende om bossen met respect te behandelen.  
Trouw  

Wie Wohllebens boek leest, zal nooit meer zomaar aan woudreuzen voorbij kunnen lopen.  
Elsevier  

Een fascinerend boek over een grootse creatie die het blijkbaar is gelukt zich vlak voor onze ogen te verstoppen.  
DIE WELT  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Heel interessant boek over het wezen van bomen, dat je kijk op de natuur voor altijd verandert. Veel boeiende informatie op een liefdevolle manier gebracht. Pleidooi om de grens tussen planten en dieren te slechten. Een nieuw inzicht!

Bomen blijken probleemoplossers te zijn, waar wij mensen nog veel van kunnen leren. Dit is een van de conclusies die Peter Wohlleben trekt in dit boek over bomen. De voormalig houtvester, die tegenwoordig boswachter is, maakt van bomen personages, net zoals een romanschrijver. Zo blijken bomen in een bos elkaar te ondersteunen bijvoorbeeld. En ze schijnen ook over zoiets als reuk en smaak te beschikken, een geheugen te hebben en familiebanden te onderhouden. Hun bast werkt ook nog eens hetzelfde als onze opperhuid. En de uiteinden van hun wortels hebben hersenachtige structuren. Dit boek was voor mij een sensatie: de wereld is na lezing niet meer hetzelfde! Veel van wat er in beschreven staat is al lang bekend, en wordt bijvoorbeeld op bosbouwopleidingen onderwezen. Maar nu heeft Wohlleben het verzameld en toegankelijk gemaakt. Schitterend.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over de natuur
  • non-fictie die lekker wegleest

Details:

Auteur(s)Peter Wohlleben
UitgeverijLev.
Vertaler(s)Bonella van Beusekom
ISBN9789044975079
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's222
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1366 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten