Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd-   eReader eBook

Anneloes Timmerije, Charles den Tex • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Lienke en Guus Hagers hebben in elkaar de liefde van hun leven gevonden. Als de Tweede Wereldoorlog ook Nederlands-Indië in zijn greep krijgt, verliezen ze alles wat ze hadden, en elkaar. Hij is een van de beste gevechtsvliegers van de Indische Luchtvaart en wordt voor een korte missie naar Australië gestuurd. Voor hij terug kan, valt Japan Indië binnen en wordt Lienke gevangengenomen. Drie jaar lang vecht de stille, onverschrokken vliegenier om te kunnen terugkeren naar Java, naar zijn vrouw. Alles wat hij doet, doet hij om haar weer te vinden. Daardoor raakt hij onverwacht verstrikt in een vuil politiek spel.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Oorlogsroman, waar je niet makkelijk meer vanaf komt

Schrijversechtpaar Charles den Tex en zijn vrouw Anneloes Timmerije hebben voor dit boek de krachten gebundeld. Het resultaat mag er wezen. Een oorlogsroman, gebaseerd op historische feiten, waar je niet makkelijk meer van los komt. Spanning, liefde, spionage, heldendom, verraad, politieke machtsspelletjes, vernedering en eenzaamheid. Het ene moment zit je bij gevechtsvlieger Guus Hagers in de cockpit van zijn B25 bommenwerper, het volgende moment onderga je met zijn vrouw Lienke het ontluisterende bestaan in een Jappenkamp. Klinkt misschien melodramatisch, maar dat is het geen moment, want er is altijd hoop. Het is een helder en krachtig geschreven roman en mijn historische kennis omtrent Nederlands-Indië in de Tweede Wereldoorlog heeft en passant een opfrisbeurt gehad. Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd. Als je dit prachtige boek gelezen hebt, weet je dat er geen letter teveel in de titel staat.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • meeslepende oorlogsverhalen
  • romans over de Tweede Wereldoorlog

Details:

Auteur(s)Anneloes Timmerije, Charles den Tex
UitgeverijDe Geus
ISBN9789044533729
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1629 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten