Het verhaal van het menselijk lichaam-   eReader eBook

Daniel E. Lieberman • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Daniel Lieberman onderzoekt de grote transformaties die ons lichaam gedurende miljoenen jaren onderging: het ontstaan van de tweevoeter, de overgang naar een voedselpatroon dat uit meer dan fruit bestond, de ontwikkeling van ons uitzonderlijk grote brein en ons atletische vermogen. Ons hoofd, onze ledematen, onze stofwisseling, geen deel van het lichaam blijft onbesproken. Continue adaptaties brachten ons veel voordeel, maar creëerden een omgeving waartegen ons lichaam niet bestand is, met als resultaat vermijdbare ziektes zoals obesitas en diabetes type 2. Lieberman noemt dit `dysevolutie : we leven steeds langer, maar zijn vaker chronisch ziek. Met Darwin als leidraad propageert hij een gezondere leefomgeving, voor ons eigen bestwil.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Alles over de evolutie en de ontwikkeling van de mens. Waar komen we vandaan en waar gaan we heen?

Het menselijk lichaam is de grote hoofdpersoon van dit verhaal. Evolutionair bioloog Lieberman onderzocht bijna elk detail van onze ontwikkeling, hoe klein ook. Het is echter geen saai biologieboek dat droogjes alle evolutionaire processen opnoemt, maar een meeslepend verhaal waarbij Lieberman niet schroomt zijn eigen adviezen te geven. Zo legt Het verhaal van het menselijk lichaam uit dat bepaalde ziektes die te ontwijken zijn (denk aan obesitas) niet zozeer aan de omgeving, maar aan onze ontwikkeling liggen. Dingen waar ik persoonlijk zelden over had nagedacht, zoals waarom we schoenen dragen, komen ook aan bod. Uiteindelijk geeft Lieberman vele adviezen aan de hand van zijn onderzoek, waarvan hij van mening is dat het onze levens beter zou maken. Een lekker en interessant boek met een adviserend randje.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over de evolutie
  • non-fictie met diepgang

Details:

Auteur(s)Daniel E. Lieberman
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Wybrand Scheffer
ISBN9789045026466
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's442
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte4973 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten