Het verlies van België-   eReader eBook

Johan op de Beeck • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 1 dag geleden.

Het verlies van België is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

1830: koning Willem I wordt overrompeld door een revolutie in het zuiden van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. Het komt tot zware gevechten. De revolutionairen, onder leiding van de Brusselse republikein Louis De Potter, winnen. De Nederlandse kroonprins Willem wil koning van België worden, maar de republikeinen verhinderen dat. De revolutionairen voeren ook onderling een ongenadige strijd, waarbij de republikeinen ten slotte geliquideerd worden door de monarchisten. Het nieuwe koninkrijk ontstaat. Maar in Den Haag geeft koning Willem de strijd voor 'zijn' België nog niet op. Een masterclass in politiek.
Meesterverteller Johan Op de Beeck reconstrueert minutieus en meeslepend het ontstaan van België. Dit rijkelijk geïllustreerde boek is een must have voor iedereen die geïnteresseerd is in onze vaderlandse geschiedenis en politiek.


Reviews & recensies

Vrij ontluisterend allemaal, maar ongemeen boeiend.

Geschiedenis is nooit wat de mooie heroïsche en nobele verhaaltjes ons proberen wijs te maken. En al helemaal niet als het de 'Vaderlandse' geschiedenis betreft. Het ontstaan van België blijkt uiteindelijk een onwaarschijnlijke samenloop van omstandigheden; Internationale politiek, persoonlijke ambitie, machtshonger en afgunst, religieus opportunisme, gemanipuleer van publieke opinie en pesterijen op het hoogste niveau creëren uiteindelijk een web van intriges die leiden tot een onafhankelijkheid waar niemand in eerste instantie goed raad mee wist. Vrij ontluisterend allemaal, maar ongemeen boeiend. Dat de weerstand tegen Koning Willem van Oranje in belangrijke mate gevoed werd door weerstand van de Franstalige elite tegen de invoering van het Nederlands als officiële taal, en door de weerstand tegen scheiding van Kerk en Staat door de Katholieke bischoppen, werpt een ander licht op de basis waarop het Koninkrijk der Belgen werd gebouwd. 'Het Verlies van België' is een fantastische leeservaring doordat het boek toont dat iedere geschiedenis een amalgaam van vele verhalen is en dat er achter idealen nogal vaak persoonlijk gewin en gekonkel verborgen gaat' schrijft Marnix Verplancke. Helemaal terecht.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Details:

Auteur(s)Johan op de Beeck
UitgeverijHorizon
ISBN9789492159083
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's397
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte10800 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten