Het verraad van Benschop-   eReader eBook

Bram de Graaf • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Het verraad van Benschop is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In 'Het verraad van Benschop' beschrijft Bram de Graaf hoe de Tweede Wereldoorlog genadeloos ingreep in het Utrechtse boerendorpje Benschop. In februari 1945, toen de oorlog bijna voorbij leek te zijn, doen de Duitsers een inval in het dorp. Ze weten waar ze moeten zijn: een vermomde man wijst de weg. Een groot aantal mannen wordt weggevoerd; de Duitsers fusilleren zeven van de gearresteerde mannen. Benschop blijft in shock achter. Eén vraag houdt allen bezig: wie of wat verraadde Benschop? In 'Het verraad van Benschop' reconstrueert Bram de Graaf nauwgezet deze gebeurtenissen en de impact ervan. Hij sprak met de laatste nog levende ooggetuigen en familieleden van de betrokkenen. Zeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog doen de meesten pas voor het eerst hun verhaal.

Dit boek in de pers

De Graaf [brengt] nauwgezet in kaart hoe het toeging: onderduikers onderbrengen en voeden, illegale blaadjes maken, sabotage plegen. Maar ook hoe mensen die niks met verzet of collaboratie te maken hadden: hoe konden ze hun bedrijf voortzetten, hoe stonden ze tegenover de bezetten?  
Het Parool  

Het boek is er een in de geest van De vergelding, de bestseller van Jan Brokken. Net als Brokken laat De Graaf zien hoe groot de invloed van de oorlog was, ook in kleine dorpen als Benschop en het naburige Polsbroek.  
BRABANTS DAGBLAD  

De Graaf laat wel goed zien, dat verzet en verraad elkaar soms niet veel ontliepen.  
Nederlands Dagblad  

Om de geschiedenis – ontdaan van latere fantasieën en geruchten – uit te pluizen en in een boeiende verhaalvorm te gieten, sprak De Graaf met zo veel mogelijk betrokkenen. Dat ging niet vanzelf.  
Reformatorisch Dagblad  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over de Tweede Wereldoorlog
  • waargebeurde verhalen over serieuze zaken

Details:

Auteur(s)Bram de Graaf
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789026329975
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's250
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3714 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten