Het vliegende schaap-   eReader eBook

Daphne Deckers • eBook

€ 4,99

Direct downloaden

Het vliegende schaap is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het ware verhaal van de eerste bemande ballonvlucht

Georgette ( Sjors') is een eigenwijs schaapje dat op tragische wijze haar moeder verliest. Wanneer de kudde haar de rug toekeert, sluit ze vriendschap met Pulletje, een eend met veel praatjes, en Gallus, een haan met hoogtevrees. Na veel spannende verwikkelingen worden zij de bemanning' van de allereerste ballonvaart. Het verhaal speelt in het Frankrijk van Lodewijk XVI, en de levens van de dieren zijn verweven met die van Joseph en Etienne Montgolfier, de uitvinders van de luchtballon. Een klassiek verhaal met grote thema's in een wervelende maar vooral ook humorvolle verpakking.

Daphne Deckers is schrijfster, columniste en tv-presentatrice. Naast een hele reeks boeken heeft zij comedyscenario's geschreven en toneelstukken naar het Nederlands vertaald. Haar kinderboek De Matroos in de doos was ook te zien als musical, uitgevoerd door Theater Terra. Marijn in de woestijn, het vervolg, was getipt door de Nederlandse Kinderjury. Voor het schrijven van Het vliegende schaap pleegde ze veel research. Ze baseerde haar verhaal op waargebeurde feiten: Joseph en Étienne Montgolfier, zonen van een grote en rijke papierfabrikant, waren de uitvinders van de luchtballon. Bij de allereerste officiële demonstratie op paleis Versailles, op 19 september 1783, bestond de 'bemanning' van de ballon uit een schaap, een eend en een haan. Daphne schreef een klassiek verhaal met grote thema's in een wervelende maar vooral ook humoristische stijl.


Reviews & recensies

Prachtig verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten. Vanaf 9 jaar.

Voor het schrijven van ‘Het Vliegende Schaap’ pleegde Daphne Deckers veel research. Ze schreef een klassiek verhaal, maar op geheel eigen, zeer humoristische, wijze én gebaseerd op feiten. Joseph en Etienne Montgolfier zijn de zonen van de rijke en succesvolle zakenman Meneer Montgolfier. De jongens houden van dieren maar ook van techniek. De broers bouwden de allereerste luchtballon en zijn daarmee de grondleggers van de luchtvaart. In 1783 maakte de luchtballon z'n eerst vlucht met als bemanning een schaap, een eend en een haan. Waargebeurd! Daphne vertelt ons het verhaal van het eigenwijze schaapje Georgette, die meegaat in de luchtballen en geboren werd op het landgoed van de Franse familie Montgolfier. Soms lees je het verhaal door de oogjes van het schaapje en soms door de ogen van de twee broers Joseph en Etienne. Dat maakt het heel komisch en afwisselend. De illustraties van Annet Schaap zijn mooi en passen erg in dat tijdsbeeld. Ik had er graag meer van gezien in het boek. Mijn kids zijn nog te jong voor dit boek, maar ik vind dit zeker een aanrader voor kinderen vanaf een jaar of 9. Veel leesplezier voor de hele familie!

Bekijk alle reviews van Maartje 


Details:

Auteur(s)Daphne Deckers
IllustratorEvent Schaap
UitgeverijMoon
ISBN9789048822133
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's157
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2980 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten