Het was wat was-   eReader eBook

Geert van Istendael • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Het was wat was is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Op het eerste gezicht zit er iets geruststellends in de manier waarop de dichter Geert van Istendael naar de wereld kijkt. Nauwkeurig neemt hij de dingen waar, laat de taal de dingen ook beminnen. Maar telkens weer sluipt een lichte onrust de gedichten binnen. Soms ingegeven door het tastbare: ‘Het slijk der aarde is mijn zaligheid’, soms door de geest: ‘Ziedaar zijn ziel. Geen commentaar.’ Net zo nauwkeurig als Van Istendael de dingen bekijkt, luistert hij naar mensen. Het levert gedichten op van een wonderschone, melancholieke, aardse tragiek. Nee, de berusting uit de titel is schijn. Van Istendael geeft de moed voorlopig niet op.

Dit boek in de pers

Juweeltjes.  
NRC  

Verfijnde epigrammen over voorwerpen, fraaie mijmeringen over bomen, grappige monologen van Brusselse personages in hun streektaal, een woedende tirade tegen graaiende bankiers. Van Istendael laat zien dat poëzie aan de wereld moet raken.  
De Groene Amsterdammer  

Met een nauwkeurig oog dicht hij over onalledaagse onderwerpen in de poëzie als een brievenweger, een porseleinen kapstokje of een schoenendoos.  
VPRO Gids  

Details:

Auteur(s)Geert van Istendael
UitgeverijAtlas-Contact
ISBN9789025445171
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte198 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten