Het Woeste Continent-   eReader eBook

Keith Lowe • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 5 dagen geleden.

Het Woeste Continent is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De Tweede Wereldoorlog liet Europa achter in chaos. Landschappen waren vernietigd, steden met de grond gelijkgemaakt en meer dan 35 miljoen mensen gedood. De criminaliteit was onuitroeibaar en economieën stortten in. In zijn grensverleggende boek over de naoorlogse jaren brengt Keith Lowe niet alleen de verwrongen moraal in kaart, maar ook de enorme behoefte aan wraak als de nalatenschap van de oorlog. Hij beschrijft de etnische zuiveringen en burgeroorlogen die de levens van de mensen ontwrichtten, waarna uiteindelijk de instelling van een nieuwe wereldorde kwam, die het verwoeste continent stabiliteit bracht. Het woeste continent is de eerste grote geschiedenis van de korte, chaotische periode tussen het einde van de Tweede Wereldoorlog en het begin van de Koude Oorlog.

Reviews & recensies

De chaotische jaren na de ondergang van het Derde Rijk

Direct na afloop van de Tweede Wereldoorlog hielp de Sovjet-Unie in Oost-Europa communistische dictators in het zadel. Terwijl in West-Europa, vooral dankzij het Amerikaanse Marshallplan, een tijdperk van welvaart en groei aanbrak. Dat is het eenvoudige beeld dat we tegenwoordig hebben van Europa in de eerste naoorlogse jaren.In Het woeste continent laat de Britse historicus Keith Lowe zien dat de nasleep van de Tweede Wereldoorlog in werkelijkheid veel chaotischer verliep. Grote delen van Europa werden geteisterd door opflakkerende burgeroorlogen, anarchie, etnische zuiveringen en enorme volksverhuizingen. De economie lag bijna overal langdurig plat (het Marshallplan kwam pas in 1948 op gang) en ondanks de aanwezigheid van Amerikaanse troepen bestond ook in West-Europa de vrees voor een communistische machtsovername. Een ware eyeopener, dit fascinerende boek over een in alle opzichten woeste periode in de geschiedenis van ons werelddeel.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over de jaren 50
  • diepgaande boeken over oorlog

Details:

Auteur(s)Keith Lowe
UitgeverijBalans, Uitgeverij
Vertaler(s)Gerrit Jan Zwier
ISBN9789460037085
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's487
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte8070 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten